Maduro: Venezuela ve İran yasa dışı yaptırımların kurbanı oldu

Cu, 17/06/2022 - 09:27

Venezuela cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Venezuela ve İran'ın tek taraflı ve yasadışı yaptırımların kurbanı olduğunu söyleyerek Filistin halkıyla daha fazla dayanışma çağrısında bulundu.

Welayet News  - Maduro, "Barış ve diyalog diplomasisi öneriyoruz; Biz ve İran, tek taraflı eylem ve yasadışı yaptırımların kurbanıyız." dedi.

Maduro, "Mart ayında bir Amerikan heyetini karşıladım ve onlarla diplomatik bir atmosferde konuştum. O zamandan beri temaslar devam ediyor. Batı, ekonomik bir savaş başlatarak ve Rusya'ya yaptırımlar uygulayarak büyük bir hata yaptı. Tüm bu eylemler istikrarsızlığa neden oldu.'' dedi.

Venezuela cumhurbaşkanı ayrıca şöyle dedi:"Dünya liderlerini diyaloğa girmeye ve Ukrayna sorununu diplomasi ve barışçıl yollarla çözmeye çağırmalıyız. Dünya ülkelerini Filistin halkıyla daha fazla dayanışma göstermeye çağırıyoruz. Filistin, kendi topraklarında bağımsız bir devlet kurma hakkına sahiptir. Her iki tarafın da Filistin meselesine baskı yapma baskısını kabul etmiyoruz ve er ya da geç bu idealin zaferini göreceğiz."



Yeni yorum ekle