Bu haberin amacı ve hedefi nedir? MİT ve MOSSAD'tan ortak operasyon iddiası

Per, 16/06/2022 - 10:12

Siyonist İsrail Genelkurmay Başkanı ve Cübbeli Ahmet Hoca konuyu gündeme getirmiş...

Welayet News  - Siyonist İsrail rejimi son zamanlarda Türkiye’ye yönelik açıklamalarda bulunuyor. Ancak en ilginç açıklaması ise geçtiğimiz günlerde Türkiye’de bulunan Siyonist Yahudilere “acil Türkiye’yi terk edin” uyarısıyıdı.

Bu uyarının üzerinden üç gün geçtikten hemen sonra OdaTv’nin Yahudi asıllı yazarı bugün ki köşesine aynı konuyu “operasyon” şeklinde taşıması kafaları karıştırdı. MİT-MOSSAD işbirliğine dikkat çeken operasyon ve Türkiye’de de bazı isimlerin akıllara zarar niteliğinde açıklamalar yapması, Siyonist rejim İsrail Genelkurmay Başkanı’nın “İran’a karşı yeni bir cephe oluşturuldu” sözlerinin bir parçası olduğu düşünülüyor.

MİT-MOSSAD işbirliğinin uzun zamandır konuşulduğu bir dönemde iki gün önce Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen ve İsrail’in işgal ve katliamları karşısında sessizliği ile tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün "MİT'in yüzde 70'i onlarla (İran) uğraşıyor" şeklindeki çıkışı, merak konusu oldu.

Bütün bunların yaşandığı bir süreçte Televizyonu oynanan kirli oyunun nasıl işlendiğini adeta gözler önüne serdi.

İşte Oda Tv'nin Yahudi asıllı yazarı Rafael Sadi'nin haberi:

İsrail Televizyonu Kanal 13’ün son dakika haberine göre İstanbul’da İstiklal Caddesinde dolaşan İsrailli turist grubu İsrail askeri istihbarat birimi tarafından operasyonla kurtarılarak İsrail’e götürüldü.

Süreç, turist gruba yönelik İsrail Genelkurmay Başkanlığı kriz masasından gelen bir telefonla başladı. Kriz masası, gruba hayatlarının tehlikede olduğunu ve bulundukları yerde durmaları konusunda uyarıda bulundu.

İsrailli yetkililer gruba, zırhlı bir aracın kendilerini alarak doğrudan İstanbul Havalimanına götüreceklerini ve beraberinde 10 kişilik bir koruma ekibinin de bulunacağı bildirdi. Grup, zırhlı araç ve korumalar ile bulundukları yerden alıp havaalanına koruma ekibi refakatinde getirip ayarlanan uçak ile İsrail'e getirildi.

Kanal 13 haber muhabari OR HELLER'in haberine göre İsrailliler İsrail Genelkurmay Başkanlığı kriz masasından arayan yetkili, turist gruba, otele kesinlikle dönmemeleri gerektiğini ve otelde İran EL-KUDS birliği suikastçıların kendilerini öldürmek için beklediklerini söyledi. Söz konusu kurtarma operasyonunun da Milli İstihbarat Teşkilatı ile birlikte yaptıkları aktarıldı. 

Bu arada Türkiye'de bulunan yaklaşık 250 bin İsrailli turistin bir an evvel ülkeye dönmesi istendi. İsrail devleti tarafından vatandaşlarına yönelik tehditlerin tehlike seviyesi en yüksek alarm durumu olan 4. seviyeye yükseltilmiş durumda. 

İsrail medyasındaki habere göre kurtarma operasyonunun ardından İsrail makamları operasyonun gerçekleştirilmesi için yardımcı olan ve istihbarat paylaşımında bulunan Milli İstihbarat Teşkilatı’na da teşekkür etti. 



Yeni yorum ekle