Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı: Suriye, İşgalcilere Mezar Olacaktır

Per, 16/06/2022 - 08:49

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, Rus heyeti üyeleriyle yaptığı görüşmede, Ankara'nın Suriye'nin kuzey bölgelerine saldırma tehditlerinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyledi.

Welayet News  - Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Nur Sultan’da Şam Heyeti Başkanı olan Eymen Susan, Astana Süreci'nin 18. turu toplantılarına katılmak üzere Aleksandr Lavrentyev başkanlığındaki Rus heyetiyle görüştü.

Eymen Susan bu görüşmede, Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyindeki askeri operasyonlarına değinerek şunları söyledi: ‘Türkiye'nin tehditleri, anlaşmalara ve Astana sürecinin sonuçlarına aykırıdır ve bu tehditler, uluslararası hukukun açık bir ihlali ve bölgede barış ve güvenlik için ciddi bir tehdittir ve önceki tüm anlaşmaları da baltalamaktadır.

Suriye, Türkiye'nin Suriye topraklarını işgal etme bahanelerini ve bu ülkenin yayılmacı arzularını reddetmektedir.’

Buna karşılık, Moskova'nın Astana sürecindeki heyetine başkanlık eden Rusya cumhurbaşkanının Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev de birlik, toprak bütünlüğü ve Suriye’nin egemenliğinin ihlal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Alexander Lavrentyev şunları söyledi: ‘Suriye'nin egemenliğinin ihlali, bölgede gerilimi tırmandıracaktır.

Rusya, Suriye'deki durumun daha karmaşık hale gelmesini önlemek için elinden geleni yapacaktır.’

Suriye ve Rus heyetlerinin üyeleri bu görüşmede, Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönüşü ve bu ülkeye insani yardım gönderilmesine yönelik ortak çabalar olmak üzere diğer konuları da ele alındı.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan, Suriye gazetesi el-Vatan'a verdiği özel bir röportajda, Türkiye'nin tehditleri hakkında şunları söyledi: ‘Suriye heyeti, Astana süreci toplantısında Türkiye'nin Suriye'ye yönelik politikalarını ve eylemlerini açıklayacaktır.

Türkiye'nin her türlü bahaneyle Suriye'ye yönelik herhangi bir askeri saldırısına mutlak olarak karşı çıktığımızı vurguluyoruz. Suriye ve bu ülkenin halkı bu tehditlerle, halk direnişi ve her şekilde mücadele edecektir.

Türkiye, Suriye'nin işgalcilere mezar olacağından ve Suriye'yi işgal etmenin beklentilerin aksine kendilerine bir eğlence olmayacağından kesinlikle emin olmalıdır.’



Yeni yorum ekle