Ensarullah: El Hudeyde çetelere mezar olacak

Pt, 18/06/2018 - 12:59

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Şura üyesi, Arabistan’ın hayali bir zafer havası oluşturma yönünde başlattığı medya savaşına temasla, El Hudeyde’yi kiralık çetelerin mezarına çevireceklerini vurguladı.

Welayet News - Yemen’deki son gelişmelerle ilgili olarak Rasa News Haber Ajansına konuşan Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Şura üyesi Dayfullah Şami, şu açıklamaları yaptı: “El Hudeyde savaşı askeri bir savaştan ziyade, bir medya savaşıdır. Arabistan, BAE ve Amerika koalisyonu binlerce kralık asker ve de tanklar, bombalar, savaş uçakları ve saire gibi gelişmiş savaş techizatlarına rağmen, bu güne kadar ileriye gidememiştir. El Hudeyde’de aldıkları ağır darbe sonucunda Suudi çeteler medya savaşı üzerinden halk arasında hayali zafer havası verme zorunda kalmışlardır”.

“Saldırganlar saldırıya geçer geçmez Yemenli güçler ağır bir hamle ile atağa geçti ve onlara sayısız zayiat verdirdi. El Hudeyde savaşı başladığı sırada bir savaş gemisi iki füze ile hedef alındı ve içinekilerle beraber imha edildi. Bu hamle neticesinde diğer savaş uçakları geri çekildiler. Dureymi ve el-Kaza yöresinde de ağır yenilgi aldılar. Ordu ve halk komiteleri BAE - Arabistan’a bağlı askeri merkezlere yönelik geniş kapsamlı bir hamle başlatarak bu bölgelerin çoğunu tamamen temizledi”.

Ensarullah üst düzey üyesi, “Suudi mütecavizlerin aldığı darbeler neticesinde medya’da söylentiler yayma üzerinden hayali zafer çığlığını atmak zorunda kaldılar. Düşmanın medya boruzanları da hayali zaferi gerçekmiş gibi yansıtma çabası içindeler. Bu yönlü çabalar boşa çıksada daha fazla rezil olmamak için Arabistan’ın savaş manevralarından bazı sahneleri El Hudeyde savaşı adına yayımlama telaşı içindeler. Soğuk savaş sahasındaki girişimler gibi yumuşak savaş alanında medya üzerinden yürütülen bu girişimler de boşa çıkacak ve Allah’ın izniyle düşman hiçbir şekilde ilerlemeyecektir” diye anımsattı.

El Hudeyde’ye yönelik saldırının zamanlamasına da değinen Dayfullah Şami, şu ifadelerde bulundu: “ Yemen’in ikinci büyük limanı olan El Hudeyde limanı, Yemen milletinin zaruri ihtiyaçlarının temin edildiği tek limandır. İnsani yardımlar, temel ürünler hepsi bu liman üzerinden ve BM’nin gözetiminde ülkeye girmektedir.  Saldırgan koalisyon tarafından aranmaksızın hiçbir geminin limana yanaşma hakkı yoktur. Dolaysıyla, Suudilerin halkı kurtarma ya da bu limanın askeri amaçlar için kullanıldığına dair iddiası tamamen asılsız ve yalan bir iddiadan ibarettir. Bu bahanelerle El Hudeyde’de başlattıkları askeri girişimlerini meşrulaştırmak istiyorlar”.

“El Hudeyde bölgesi, düşmanların askeri intikalini kolaylaştıran düz ve dağlık olmayan bir bölge olsa da Allah’ın izniyle bu bölgeyi düşmanların mezarına dönüştüreceğiz. Suudi medyasında yayımlanan tüm şayialara karşın, çok net diyoruz ki düşmanın El Hudeyde bölgesinde ilerlemesi katıksız bir yalandan ibarettir. Yemen milleti, yetkilileri, toprağı, havası, suyu, dağı, ovası ve sahrası işgalcileri tahammül etmez ve eskide olduğu gibi bu sefer de Allah’ın izniyle düşmanları yeneceğiz”.

Ensarullah Siyasi Şura üyesi, Suudi mütecavizlerin saldırısı sonrasında El Hudeyde’de meydana gelen insani faciaya yönelik kaygısını dile getirerek, şöyle dedi: “Amerika ve Arabistan, Yemen milletine karşı süren savaşın yol açtığı insani facianın farkınlar. İnsanlıktan zerre kadar nasip almış değiller ki savaşı ya da masumları tekfir etmeyi durdurmalarını isteyelim. Savaş uçaklarıyla, yasak silahlarla ve kimyasal bombalarla binlerce kişiyi insanlık dışı vahşi bir yöntemle katleden bir kimse insanlıktan neyi, nasıl anlayacak? Saldırganlar bugün kadınları, çocukları katlederken yarın Yemen milletinin kendilerini karşılamaya geleceklerini mi bekliyorlar?

Dayfullah Şami, son olarak, “Halka destek olma veya günahsız insanları kurtarma iddiasının sadece düşmanların uğursuz amaçlarını görünmez kılma ve Yemen topraklarının işgalini meşrulaştırma yönünde bir bahane olarak kullanıldığını” ifade ederek, “İnsani facialardan söz edilmesi bazı sonuçların edilmesi içindir; geçen dört yıl içinde bu sonuçları elde edemediler, gelecekte de Allah’ın izniyle elde edemeyeceklerdir” diye vurguladı.     

Welayet News



Yeni yorum ekle