HRW İsrail'in Savaş Suçunu Gözler Önüne Serdi

Pt, 18/06/2018 - 12:17

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW)'nın, işgal rejimi İsrail'in Gazze'yle ilgili raporunun bu rejimin Gazze halkına karşı savaş cinayetleri işlediğini bir kez daha gözler önüne serdiğini gösterdiğini bildirdi.

Welayet News - İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) yaptığı açıklamada, İsrail’in son haftalarda Gazze Şeridi sınırı boyunca Filistinli protestoculara karşı ölümcül güç kullanmasının savaş suçlarına yol açabileceğini bildirmiştir.

Örgüt, İsrail’i bir tehdit oluşturmayan Filistinli göstericilere karşı “ölümcül niyetle” canlı mühimmat kullanmakla suçladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Orta Doğu direktörü Sarah Leah Whitson, “İsrail’in yaşama karşı yakın bir tehdit olmadığı zaman dahi ölümcül güç kullanmasında artış yaşandığını” söyledi.

HAMAS dün Filistinlilerin desteklenmesi zaruretini hatırlatarak , HRW'nin raporunda aksettirilen gerçeklerin, İsrail'in Filistinli göstericilere karşı sürdürdüğü savaş cinayeti sayesinde kendi insanlık dışı siyaset, davranış ve cinayetlerin gizlemeye çalıştığını vurguladı.

HAMAS ayrıca, uluslararası kurum ve kuruluşların Gazze halkı karşısında kendi hukuki, insani ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmeleri ve bu bölgeye karşı İsrail tarafından uygulanan ablukanın derhal kaldırılması zaruretini bildirdi.

 



Yeni yorum ekle