İmran Han: Pakistan'da Gücün Nerede Olduğunu Herkes Biliyor

Cu, 03/06/2022 - 09:51

Pakistan eski Başbakanı, tam yetki ve güce sahip olmadığını söyledi ve şu ifadelerde bulundu: 'Elimiz kolumuz bağlıydı. Her yerden fidye istiyorlardı, güç bizimle değildi, herkes Pakistan'da gücün nerede olduğunu biliyor, bu yüzden onlara güvenmek zorunda kaldık!

Welayet News  - Pakistan Tahrik-i İnsaf Partisinin (Pakistan Adalet Hareketi) lideri ve Pakistan eski Başbakanı İmran Han, yeni hükümetin seçimleri ilan etmemesi halinde ülkenin iç savaşa gireceği konusunda uyardı.

İmran Han, şu ifadelerde bulundu: 'Bakalım onlar (iktidar partisi) yasal ve anayasal olarak bizim sandığa gitmemize izin verecek mi, aksi halde ülke iç savaşa girecektir.

Millet Meclisi'ne geri dönmekle ilgili bir soru yok. Çünkü bu, yeni hükümetin bu sayede beni devirdiği komployu kabul etmek anlamına gelir.

Pakistan Yüksek Mahkemesinin, Tahrik-i İnsaf Partisinin protestocuları destekleme konusundaki talebiyle ilgili bir karar vermesini bekliyoruz. Bir sonraki mitingin tarihini açıklayacağım.'

İmran Han, dolaylı olarak Pakistan ordusuna değinerek şunları söyledi: 'Başbakan olarak mutlak güce sahip değildim ve bu da ülkedeki gerçek güç merkezlerinin başka yerlerde olduğunu gösteriyor ve herkes bunun nerede olduğunu biliyor.

İktidara geldiğimde hükümet zayıftı ve bu yüzden koalisyon ortakları aramak zorunda kaldım.

Aynı durum bir daha yaşanırsa yeniden seçim talep edecek ve çoğunluğa sahip bir hükümet kurmaya çalışacağım.

Elimiz kolumuz bağlıydı. Her yerden fidye istiyorlardı, güç bizimle değildi, herkes Pakistan'da gücün nerede olduğunu biliyor, bu yüzden onlara güvenmek zorunda kaldık!

Biz hep onlara güvendik, iyi şeyler yaptılar ama yapılması gereken birçok şeyi yapmadılar. Onların güçleri var çünkü bizim kontrolümüzde olmayan Ulusal Hesap Verilebilirlik Bürosu ( National Accountability Bureau"NAB") gibi kurumları kontrol ediyorlar.

Tam yetki ve güce sahip değildim. Sorumluluklarınız varsa ancak tam yetki ve güce sahip değilseniz, başarılı bir yönetime sahip olamazsınız.

Bir sistem, yalnızca sorumluluk ve yetki tek bir yerde olduğunda çalışır.

Ülkenin düşmanın tehdidi ile mücadele etmesi için güçlü bir orduya sahip olması gereklidir, ancak güçlü bir orduya sahip olmak ile güçlü bir hükümet arasında bir denge kurulmalıdır.'



Yeni yorum ekle