Mescid-i Aksa'daki Çatışmalarda 4 Siyonist İsrail Askeri Yaralandı

Çar, 01/06/2022 - 10:35

Salı günü Mescid-i Aksa'da ırkçı İsrail ordusu ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda dört İsrail askeri ve üç Filistinli yaralandı.

Welayet News  - Dün (31 Mayıs Salı) akşam, Kudüs'te Mescidi Aksa'nın güneyinde bulunan Silvan bölgesine işgal rejiminin gerilla güçleri niteliğindeki siyonist yerleşimcilerin baskın ve saldırı düzenlemeleri üzerine çıkan çatışmalarda işgalci askerlerden 4 kişinin yaralandığı haber verildi. Verilen bilgilere göre işgalci askerler tarafından özel olarak korunan siyonist yerleşimci terör çeteleri Silvan bölgesindeki Vadi'r-Rebabe Mahallesi'ni bastı, ahaliye saldırdı, önlerine çıkan insanları darp etmeye ve çirkin şekilde küfürler savurmaya başladı. Bir yandan da ahalinin araçlarına saldırıda bulundular.

Filistin Kızılayı, ekiplerinin Vadi'r-Rebabe Mahallesi'nde yerleşimci çetelerin saldırılarında yaralanan üç kişiye müdahale ettiklerini duyurdu.  Saldırılar yüzünden çatışmalar çıkması üzerine işgalci askerler de yerleşimci çetelere destek vererek müdahalede bulunup Filistinlilerin üzerine zehirli gaz bombaları atmaya başladı.  Çıkan çatışmalarda işgalci askerlerden de 4 kişinin yaralandığı açıklandı. Vadi'r-Rebabe Mahallesi ahalisi, yerleşimci çetelerin ve işgalci askerlerin saldırgan tutumlarına karşı Kudüs ahalisinden de kendilerine destek vermesini istedi.

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Kudüs'te Filistinlilerin yoğun olduğu mahallelerde ve Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar.



Yeni yorum ekle