El-Ezher: Filistin, Hala İslam Dünyasının Temel Meselesidir

Çar, 01/06/2022 - 07:36

Mısır'daki El-Ezher Araştırmalar Derneği, Siyonist yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'yı işgalini kınadı ve Filistin'in hala Arap dünyasının temel meselesi olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Mısır'ın el-Yevm el-Sabah Gazetesi konuyla ilgili olarak şunları yazdı: 'El-Ezher İslami Araştırmalar Derneği'ne bağlı Kudüs ve Diyalog Komitesi, Siyonist yerleşimcilerin Siyonist askeri birliklerin desteğiyle Mescid-i Aksa'nın avlularına saldırmasını ve bu kutsal mekanda Talmud törenlerinin yapılmasını şiddetle kınadı.

Bu komite yaptığı açıklamada, Siyonist yerleşimcilerin Pazartesi günü Kiryat Arba kasabasının doğusundaki el Halil'de başlayan ve şehrin eski kesiminin sokaklarında ve İbrahim Türbesi çevresinde devam eden kışkırtıcı yürüyüşünü de kınadı.

Bu komite yayınladığı bildiride şu ifadelerde bulundu: 'Filistin meselesi, hala Arap ve İslam dünyası halkının temel meselesidir ve bu milletler, topraklarının değerli bir bölümünün İsrail tarafından işgalini, özellikle de bu bölge dünya Müslümanlarının ilk kıblesi olduğu için asla unutmayacaklardır.'

İslami Araştırmalar Derneği bildirinin devamında, gaspçı Siyonist rejimin, Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekan olarak bölerek ve bir eylem politikası benimseyerek Kudüs'ün Arap ve İslam kimliğini değiştirme konusundaki yaklaşımına değindi ve bunu, Siyonist rejimin şeytani planlarından tamamen haberdar olan Arap ve Müslüman gençlerin bilinç düzeyi karşısında umutsuz ve başarısız bir girişim olarak nitelendirdi.

Bu komite, dünya liderlerini savunmasız Filistin halkına karşı yapılan terör ve ırkçı eylemlere karşı sağlam bir duruş sergilemeye çağırdı ve bu halkın sorunlarının çoğunun küresel yapının bu halkı ve bu halkın mukaddesatını desteklemedeki zayıflığından kaynaklandığını belirtti.

El Ezher İslami Araştırmalar Derneği Kudüs Komitesi, Mescid-i Aksa savunucularını takdir etti ve şunları vurguladı: 'Onların ellerini sıcak ve samimi bir şekilde sıkıyor ve Allah'tan onları bu direnişte sabit kılmasını niyaz ediyoruz.'



Yeni yorum ekle