İslam İnkılabı Rehberinden Papa Franciscus'e mesaj

Çar, 01/06/2022 - 06:38

İran Dini İlimler Medreseleri Müdürü Ayetullah Ali Rıza Arafi, Papa Franciscus ile yaptığı görüşmede İslam inkılabı rehberi İmam Hamenei'nin sözlü mesajını Papa'ya iletti.

Welayet News  - Ayetullah Arafi bu görüşmede yaptığı açıklamada, ''İslam İnkılabı Rehberi benim Vatikan ziyaretimden haberdar olması sonrası size selam söyledi ve sizin geçmişiniz ve Latin Amerika ile ilişkilerinden övgüyle bahsetti. Ayrıca sizin İslam ile Hristiyanlık ilişkilerini yumuşatmaya çalışmanızı ve mazlumları savunmanızı övdü ve sizden başta Filistin ve Yemen olmak üzere dünya mazlumlarını savunma açısından açık ve şeffaf duruş sergilemenizi beklediğini kaydetti'' dedi.

İslam İnkılabı Rehberinin, Filistin halkının savunulması için gereken eylemin yapılmasını beklediğini dile getiren Ayetullah Arafi, ''Bunun çözümü Filistin'deki tüm dinlere mensup kişiler dahil asil Filistin halkının oylaması ve seçimi ile mümkündür'' diye kaydetti.



Papa Franciscus de bu görüşmede yaptığı açıklamada, ''Selamımı İran İslam İnkılabı Rehberi ve diğer dini merci ve büyüklere iletiniz. İslam İnkılabı Rehberinin söylediklerini kabul ediyoruz'' ifadesini kullandı.

Arjantin doğumlu Papa Franciscus bir dönem Arjantin'in başkentinde başpiskopos olarak görev yaptı.

Ayetullah Arafi, ilim merkezlerinin ve dini şahsiyetlerin daveti üzerine İtalya ve Vatikan'a gitti.



Yeni yorum ekle