Pervin Buldan: Enflasyon ve dolar fırlayınca 'hadi Suriye'ye saldıralım' diyorlar

Sa, 31/05/2022 - 16:23

HDP Eş Genel Başkanı, 'Suriye'de yeni bir savaş peşindeler. Enflasyon ve dolar fırlayınca hadi Suriye'ye saldıralım, belki paçayı kurtarırız diyorlar. Rojava'dan size Ukrayna hikayesi çıkmaz' dedi.

Welayet News  - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Buldan, olası Suriye operasyonuna ilişkin, "Enflasyon ve dolar fırlayınca hadi Suriye'ye saldıralım, belki paçayı kurtarırız diyorlar. Demokratik yönetimin inşasını bozabilir miyiz, bölgeyi Kürtlerden arındırarak IŞİD'e koridor oluşturabilir miyiz diye bir çaba içindeler. Rojava'dan size Ukrayna hikayesi çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Buldan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün yaşananlar, varlık yokluk mücadelesindeki iktidarın alacakaranlık iklimidir. Karşımızdaki düzenin ayaklarını ve tek tek sıralamaya kalkarsak beşli çete bunların ekonomik rant ayağıdır. TÜRGEV'leri, para transferleri ve kamu arazisini yağmalama ayağıdır. TÜGVA'ları kadrolaşma ayağıdır. Yerli ve milli IŞİD projesi olan SADAT paramiliter ayaklarıdır. ÖSO ve IŞİD, Suriye'deki çete ayaklarıdır. Troll orduları ve tetikçi basınları, medya ayaklarıdır. Yargıdaki ak savcı ve hakimler; kumpas ayağını yürütmektedir.

Görüyoruz, her gün bir konser, tiyatro, şenlik, festival, piknik, demokratik etkinlik hukuksuz biçimde engelleniyor. Sazın telinden, sanatçının sesinden korkuyorlar. İnsanların bir araya gelmesinden korkuyorlar. Asıl sakladıkları gerçek suç düzenlerinin güvensizliği. Ne yaparsanız yapın bu topraklarda müziği de sanatı da susturamayacaksınız, halaylarımızı durduramayacaksınız. 

Ekonomik kriz, açlık, işsizlik, yolsuzluk haberlerini sansürlemeyi planlıyorlar ve bu yasayla hayata geçireceklerinin farkındalar. Gerçekleri halktan gizleyebileceklerini sanıyorlar. Adına da 'yalan haber yasası' koyuyorlar. En büyük yalan bu ülkede sizsiniz, AKP hükümetidir. Her söylediğiniz yalandır, her izah ettiğiniz yalanlarla doludur.

Kobane Davası

Kumpas davalarıyla da demokratik siyasetin halka nefes alma gücünü kırmak istediklerini biliyoruz. Kobane kumpas davası ortada. Mesele sadece HDP değil, demokrasiye kurulan kumpastır bu. Mahkeme 1 günlük savunma süresi verilmesi kararını aldı. Baktılar arkadaşlarımız kumpası çökertiyor... Kobani içlerine dert oldu, kumpasları onlara ders olacak. Kumpas davanızda HDP değil hakikatler karşısında sizin komplolarınız yargılanacak ve bu kumpaslar iktidarınızın sonu olacaktır.

'Rojava'dan size Ukrayna hikayesi çıkmaz'

Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik yeni bir savaş ve ilhak planı peşindeler. Seçim kampanyasını tanklarla yürütmeye hazırlık yapıldığını biliyoruz. Miting konuşmalarını da tankların üzerinden yaparlarsa kimse şaşırmasın. Ekonomi yangın yeri, bunlar Suriye'de yeni bir savaş peşindeler... Enflasyon ve dolar fırlayınca hadi Suriye'ye saldıralım, belki paçayı kurtarırız diyorlar. Demokratik yönetimin inşasını bozabilir miyiz, bölgeyi Kürtlerden arındırarak IŞİD'e koridor oluşturabilir miyiz diye bir çaba içindeler. Rojava'dan size Ukrayna hikayesi çıkmaz.

Kendilerine siyasal ve toplumsal destek yaratmak için mültecilerin geri gönderileceği propagandasını da yaymaya başladılar. Toplu göçler, tarihde hiçbir zaman askeri yöntemlerle çözülmemiştir. Askeri yöntemler, büyük göçlerin yaşanmasında temel etkendir. Olası Suriye savaşı daha fazla göçmen demektir. Bu tuzağa hiç kimsenin düşmemesinin altını çizmek istiyorum.

İçinden geçtiğimiz zaman, iktidarın savaş ve talan düzenine hep birlikte karşı çıkma zamanıdır. Kürt sorunu başta olmak üzere bu ülkenin temel sorunlarını çözümsüzlük sarmalına sürükleyen ve iktidarın varlık gerekçesi olan tecrit politikasına hep birlikte karşı çıkma zamanıdır. Hem bu topraklarda, hem de Suriye başta olmak üzere tüm komşu ülkelerde demokratik çözüm ve kalıcı barış politikalarına, halkların iradesine sahip çıkma zamanıdır. Zamanın ruhuna uymayanlar aşılmaya mahkumdur. "



Yeni yorum ekle