Lavrov: Avrupa Ukrayna Savaşının Kaybeden Tarafıdır

Sa, 31/05/2022 - 10:48

Rusya dışişleri bakanı, Avrupa ülkelerinin Ukrayna'daki provokatif eylemlerine atıfta bulunarak, bu ülkedeki savaşın ana kaybedenlerinin Avrupa ülkeleri olduğunu söyledi.

Welayet News  - Fars Haber Ajansı'na göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov Pazartesi günü yaptığı açıklamada, başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin Ukrayna'yı hedeflerine ulaşmak için bir araç olarak kullandığını söyledi.

Rusya dışişleri bakanının bu açıklaması,  Avrupa ülkelerinin Ukrayna'da savaş bahanesiyle Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulama girişimlerinin ardından geldi.

Avrupalı ​​diplomatlar, AB üye devletlerinin temsilcilerinin Rus petrol yaptırımı konusunda ikinci kez anlaşmaya varamadıklarını söylüyorlar.

Bu arada İngiliz Guardian gazetesinin köşe yazarı Simon Jenkins, Avrupa Birliği’ne (AB) ‘yarardan çok zarar veren’ Rusya karşıtı yaptırımları unutma çağrısında bulundu.

Simon Jenkins'in dün yayınlanan makalesinde, “AB yaptırımları unutmalı, zira yarardan çok zarar veriyor. Rusya'yı Ukrayna'dan ayrılmak zorunda bırakmak yerine, gıda ve enerji fiyatları hızla yükselirken tüm dünyaya büyük acılar yaşatıyor” ifadelerine yer verildi.

Önümüzdeki kış aylarında İngiltere’de 6 milyon hanenin ve Avrupa genelindeki tüketicilerin Rusya'ya yönelik yaptırımların devam etmesi nedeniyle sabah ve akşam elektrik kesintisi olasılığıyla karşı karşıya kalabileceğine dikkat çeken yazar, bununla birlikte AB ülkelerinin Rusya’ya petrol ve gaz tedariki için her gün yaklaşık 1 milyar dolar ödemeye devam ettiğini vurguladı.



Yeni yorum ekle