Başpiskopos Hana: Kudüs Bir Filistin Şehri Olarak Kalacaktır

Pt, 30/05/2022 - 06:49

İşgal altındaki Kudüs'teki Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu, Arap ulusunun Kudüs'ü savunma sorumluluğunu vurguladı ve İsrail ne yaparsa yapsın Kudüs'ün bir Arap ve Filistin şehri olarak kalacağını söyledi.

Welayet News  - Kudüs'teki Rum Ortodoks Kilisesi'nin Başpiskoposu Attaullah Hana şu ifadelerde bulundu: 'Kudüs şehrinde yaşananlar Filistin halkına ve bu şehre karşı büyük bir suçtur. İşgalciler idddia ettikleri bu yürüyüşle Kudüs'ün bir Yahudi şehri olduğunu söylemeye çalışıyorlar.

Bugün Kudüs, yerleşimcilerin korunması için bir işgal merkezi haline geldi. İşgalci rejim ve yerleşimciler ne kadar uğraşırsa uğraşsın, Kudüs bir Arap ve Filistin şehri olarak kalacaktır.

Kudüs'ü savunmaktan sadece Kudüs halkı ve diğer Filistinliler sorumlu değildir. Kudüs'ü savunma sorumluluğu tüm Arap ulusuna aittir.

Biz Kudüs'te kalacağız ve onlar, kimliğimizi ve Müslüman ve Hıristiyan köklerimizin aslını sarsamayacaklar.'

Binlerce Siyonist yerleşimci, dün akşam Kudüs'ün eski kesimindeki Bab el-Amud mahallesinde ellerinde taşıdıkları Siyonist bayraklarla, sözde bayrak yürüyüşü düzenledi. Siyonist askerler de işgal altındaki Kudüs'ü askeri kışlaya çevirerek, Selahaddin Caddesi ve Bab el-Amud mahallesinde Filistinlilerle çatıştı ve bu çatışmalarda en az 24 kişi yaralandı.

İşgal güçleri, işgal altındaki Kudüs'te yerleşke sakinlerine karşı bayrak yürüyüş yapan Filistinlilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla ateş açtı.

Filistinliler ve bölgedeki çeşitli taraflar işgal altındaki Kudüs'te Siyonistlerin dün düzenlediği bayrak yürüyüşünün sonuçları konusunda Siyonist rejimi uyardı.



Yeni yorum ekle