Behadori Cehromi: Batılılar spor ve insan haklarını siyasileştiriyor

Ct, 28/05/2022 - 13:21

İran hükümet sözcüsü İran'ın Kanada ile yapacağı futbol maçının tek taraflı olarak iptal edilmesini eleştirerek, Batılıların siyasete spor ve insan hakları yerine öncelik verdiğini belirtti.

Welayet News  - Daha önce İran Futbol Federasyonu ile yaptığı ikili anlaşmada iki takımın 5 Haziran'da Vancouver'da karşılaşacağını açıklayan Kanada Futbol Federasyonu, maçı tek taraflı olarak iptal etti.

İran hükümet sözcüsü Ali Behadori Cehromi İran milli futbol takımı ile Kanada arasındaki tek taraflı maçın iptal edilmesi, Rusya'nın çeşitli spor dalları sporcularının dünya spor federasyonları tarafından yaptırıma maruz kalması gibi hususlar, siyasetin spor üzerindeki etkisinin bazı örnekleridir.

Cehromi bu eylemlerin benzerinin, savaşı başlatan diğer ülkelere ve hatta soykırım ve diğer terör eylemleriyle suçlanan ülkelere karşı yapılmadığını vurguladı.

İran hükümet sözcüsü, Batılı insan haklarının sağlam antropolojik ve epistemolojik temellere dayanmadığını ve insan haklarının güçlendirilmesi yerine siyasallaştırıldığını da sözlerine ekledi.

Dünyanın en büyük insan hakları ihlalcileri arasında yer alan Batılı ülkeler, insan hakları konusunda ikili politikalara sahiptir.

 



Yeni yorum ekle