İmran Han, Seçim Kararı Alınması İçin Süre Tanıyarak Yürüyüşe Son Verdi

Per, 26/05/2022 - 11:10

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han, seçim tarihi belirlemesi ve meclisin feshedilmesi için hükümete 6 gün mühlet tanıyarak başkent İslamabad'da yürüyüşüne son verdi.

Welayet News  - Dawn sitesinin haberine göre, Han, İslamabad'ın 9. Bulvarı'nda Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) mensuplarına hitap etti. Han, konuşmasında, hükümete seçim tarihi belirlemesi ve meclisi feshetmesi için 6 gün süre tanıdığını belirterek, başkentteki yürüyüşünü sonlandırdı.

Eski Başbakan Han, seçim kararının alınmaması durumunda tüm Pakistanlılarla başkente geri döneceği uyarısında bulundu. Hükümetin, polisle halkı karşı karşıya getirmek ve anarşi yaratmak istediğini iddia eden Han, "Hükümet seçim kararı alıp meclisi feshedene kadar burada kalmaya kararlıydım ama son 24 saatte gördüklerimden sonra yürüyüşe son verme kararı aldım" dedi.
 
Han, gösteri ve yürüyüşün devam etmesi ve çatışma yaşanmasının hükümeti mutlu edeceğini savunarak hükümetin "baskın ve gözaltı taktiklerini" kınadı. Barışçıl gösterilerin göz yaşartıcı gaz bombası, gözaltılar ve tutuklamalarla engellenmeye çalışıldığını öne süren Han, yüksek mahkemenin konuyu gündemine almasına sevindiğini dile getirdi.
Han, başkente yürüyüş sırasında 5, Karaçi'deki gösterilerde ise 3 PTI mensubunun hayatını kaybettiğini, bunlardan birinin ise polisin göz yaşartıcı gazının etkisiyle köprüden düştüğünü iddia etti. Sadece adalet arayışında olduklarını kaydeden Han, halkın son 24 saatte yaşananları yakından takip ettiği ve yargının buna tepkisini beklediğini aktardı.

Öte yandan, konuşmanın ardından PTI liderleri ve Han bölgeden ayrılırken bazı partililer polis barikatlarını aşarak yüksek güvenlik tedbirlerinin alındığı "kırmızı bölgeye" girdi.



Yeni yorum ekle