ABD'den Hamas'a Yaptırım Kararı

Çar, 25/05/2022 - 18:36

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) sözcüsü, Washington'un hareketle bağlantılı olduğuna inandığı birkaç kişi ve şirkete yönelik ABD yaptırımlarına tepki gösterdi.

Welayet News  - ABD Hazine Bakanlığı'nın Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi, Salı günü yaptığı açıklamada, Hamas'la bağlantı bahanesiyle çok sayıda kişi ve şirketin adını yaptırım listesine aldığını duyurdu.

Sama haber ajansının bildirdiğine göre, Hamas sözcüsü Hazım Kasım, ABD'nin Hamas ile bağlantılı olduğu iddiasıyla yaptırıma maruz bıraktığı kişi ve şirketlerin hareketle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Hamas sözcüsü, ABD'nin bu hamlesinin Washington'un Filistin halkına yönelik saldırganlığa müdahil olması, Filistin halkı üzerinde baskı kurması, kuşatmayı meşrulaştırması ve Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesinin ardından "işgalcinin çökmüş imajını" kurtarmaya çalışması doğrultusunda olduğunu belirtti.

ABD'nin yaptırım uyguladığı dört kişinin Filistin, Ürdün ve Suudi Arabistan vatandaşı olduğu belirtilmelidir. Yaptırım uygulanan şirketler de BAE, Suudi Arabistan ve Sudan'da bulunuyor.



Yeni yorum ekle