Nasrullah: Filistin Artık Arap Ülkelerini Beklemiyor

Ct, 21/05/2022 - 08:58

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Mustafa Bedreddin'in şehadetinin altıncı yıldönümünde yaptığı konuşmada, Filistin halkının artık Arap Birliği, Birleşmiş Milletler ve Arap rejimlerini beklememesi gerektiğini vurguladı.

Welayet News  -  Hizbullah Genel Sekreteri, Mustafa Bedreddin'in şehadetinin altıncı yıldönümü münasebetiyle Lübnan'da konuştu.

Seyyid Hassan Nasrullah, konuşmasının başında Filistin işgalinin ve İsrail rejiminin kuruluşu Nekbe Günü'nün 74. yıl dönümünde gerçekleştirdikleri gösterilere değinerek şunları söyledi: "Bu musibet ve felaket Filistin'e ait değil. Tüm Arapları da kapsıyor. Acılarımız ve sorunlarımız  bugüne kadar devam ediyor. "

Seyyid Hasan Nasrullah "Bu gösterilerin Filistin halkının Arap rejimlerini, Arap Birliği ve Birleşmiş Milletleri artık beklemeyecekleri mesajını taşıyordu.Ancak direniş bu meseleyi çözebilir.” dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah, "Lübnan da Filistin felaketi gibi yenilgi ve trajediyle karşı karşıya bırakmak istendi.  İsrail işgalcileri yapabilseydi Lübnan topraklarında böyle bir hamle yapardı.” dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah, konuşmasında şunları da söyledi:" Şehit Seyyid Mustafa Bedreddin ve yoldaşları uluslararası toplumu ve Arap ülkelerini beklemediler ve İsrail rejiminin Güney Lübnan'a saldırısının ilk saatlerinden itibaren işgalcilerin karşısına çıktılar. Halde Savaşı (1982'de), Emel hareketinden Suriye ordusuna ve Filistin direnişine kadar çeşitli güçlerin ve ulusal güçlerin ve daha sonra Hizbullah'ı kuracak gençlerin katıldığı savaştı.Bu savaşa katılanlardan biri de şehit Mustafa Bedreddin'di."

Hizbullah genel sekreteri şunları da söyledi: "Kimse Arap dünyasının Lübnan'ı destekleyebileceğine aldanmasın.Çünkü bu Arap dünyası, güçlü ve birlik içindeyken bile  Filistin'i destekleyememiştir. O yüzden şu anda bu yönde umudumuz yok. Lübnan'ı destekleyen ve koruyan, milletimiz ve direnişimiz, Allah'a olan güvenimiz, imanımız ve O'na imanımızdır.İsrail rejimi Lübnan'ı işgal ettiğinde, hükümet en kötü seçeneğe başvurdu, bu da saldırgan düşmanla zayıflık ve boyun eğme konumundan konuşmaktı."

Seyyid Hasan Nasrullah, bazı Lübnanlı politikacıların Filistin sorunu ve Lübnan'ın Arap ülkeleriyle ilişkileri gibi konulara yaklaşımını da eleştirdi.



Yeni yorum ekle