Ensarullah Lideri: Yemen'deki İşgalciler Siyonist Düşmanla Uzlaşmanın Yöneticileridir

Cu, 20/05/2022 - 08:12

Yemen Ensarullah hareketi lideri, üç eyaletteki ABD üslerine değinerek, düşmanın geçmişteki yenilgileri telafi etmek için ateşkes adı altında kuvvetlerini yenilediğini söyledi. 

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi, Perşembe günü, bu ülkenin İb eyaletinin üst düzey yetkililerinden oluşan bir heyet ile yaptığı görüşmede şunları söyledi: ‘İb eyaletinin, boşlukları dolduracak ve dostluk köprülerini genişletecek bir birlikte yaşama modeli sunacağını umut ediyoruz. 

Düşmanlar herhangi bir şekilde ve herhangi bir başlık altında ihtilaf çıkarmak ve ihtilafı yaymak için hareket ediyorlar. Yetkililer arasında uzlaşma ve işbirliği yoluyla İb eyaletinde güvenlik ve sosyal istikrar için çalışmalıyız. 

Düşmanlar ateşkesin gölgesinde, hazırlandıklarını ve kuvvetlerini yenilediklerini açıklıyorlar ve bu da onların bir sonraki aşamaya yöneldiklerini göstermektedir ve düşmanların bir sonraki aşama için son düzenlemeleri, bir önceki aşamadaki başarısızlıklarından kaynaklanmaktadır.' 

Abdülmelik Husi, devrik Yemen Başkanı Mansur Hadi'nin görevden alınmasına atıfta bulunarak şunları söyledi: ‘Düşmanlar, ajanlarından birini halka empoze etmekten ümidini kestiğinde, onu aşağılayıcı bir şekilde sildiler. Yemen halkına bir avuç suçluyu, haini ve hırsızı lider olarak getirdiler, yani onlar yabancıların tercihiydiler. 

Yemenliler, ABD komutası altında olmayı asla kabul etmeyecektir. Bir Suudi veya BAE subayının kendileri adına karar vermesi gerektiği konusunda hemfikir olanlar hainler ve paralı askerlerdir. 

ABD, Yemen'de paralı askerlerinin yaptıklarından emin olduktan sonra Hadramut, el-Mehra ve Aden'de üsler kurmaya çalıştı. 

Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesi, bölgeyi İsrail düşmanına hazırlamak için bir unvandır. Bize karşı düşmanlığı ve saldırıyı yönetenler, İsrail düşmanıyla uzlaşma kampanyasını yönetenlerdir. Düşmanın amacı milletimizin bütün birlik, beraberlik ve güç unsurlarını kaybetmesi ve böylece kolayca onlara hâkim olabilmektir. 

Biz Yemen halkı olarak bağımsızlığa ve özgürlüğe giden yolda ve dış müdahaleleri engellemek için yolumuza devam edeceğiz.'



Yeni yorum ekle