Şam: ABD'nin Suriye'deki Yasadışı Varlığı Sona Eriyor

Per, 19/05/2022 - 09:12

Suriye Dışişleri Bakanı, ABD'nin doğu Suriye'deki yasadışı varlığının sona yaklaştığını ve ülkesinin Filistin davasını destekleyen ilkeli duruşa sahip olduğunu belirtti.

Welayet News Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Suriye televizyonuna verdiği röportajda şöyle dedi: "Suriye'nin el-Cezire bölgesindeki ABD'nin yasadışı varlığı yok olma eşiğinde ve işgal altındaki topraklar Suriye hükümetinin kontrolüne geri dönecek."

Faysal Mikdad, "Suriye Demokratik Güçleri ayrılıkçı grubunun militanları da işgalci Amerika'nın topraklarımızı terk edeceğini ve onları geride bırakacağını anlamalıdır." diyerek ayrılıkçı gruplara uyarıda bulundu.

Suriyeli yetkili, düşmanlarının Suriye'yi zayıflatamayıp ilkeli konumlarından saptıramadıklarında, ona karşı terör savaşına başvurduklarını belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanı, Suriye'nin Filistin davasında istikrarlı bir duruşa sahip olduğunu belirterek, "İşgal altındaki Golan'ı kurtarmak için işbirliği de ülkenin siyasi önceliklerinin başında geliyor." dedi.

Faysal Mikdad, konuşmasının bir başka bölümünde, İsrail'in Suriye topraklarına yönelik tüm saldırılarına karşılık verildiğini belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanı açıklamasının sonunda Birleşmiş Milletler'i ve dünya ülkelerini Suriye'deki gelişmeleri derin ve dengeli bir şekilde incelemeye, Suriye hükümetiyle işbirliği yapmaya ve ülkedeki durumla başa çıkmak için olumlu ve yapıcı bir siyasi yaklaşımı teşvik etme çağırdı.

Tags: 


Yeni yorum ekle