ABD Kongre Üyesi: ABD'nin Yemen Savaşına Katılımı Devam Ediyor

Per, 19/05/2022 - 08:33

ABD Temsilciler Meclisi'nin bir üyesi, Yemen savaşının sona ermesi için Suudi-BAE koalisyonuna baskı yapılması çağrısında bulundu.

Welayet News  - ABD Kongresi'nin Müslüman ve Filistinli bir üyesi olan Reşide Talib, ABD Temsilciler Meclisi'ne hitaben yaptığı konuşmada meslektaşlarından ABD Temsilciler Meclisi'nin iki üyesi tarafından Yemen savaşıyla ilgili olarak sunulacak bir yasa tasarısını onaylamalarını istedi.

Bu demokrat kongre üyesi şunları söyledi: 'Bugün burada Yemen halkıyla dayanışma için bulunmaktayım ve ABD'nin Suudi koalisyonuna verdiği her türlü desteğin derhal sona ermesi çağrısında bulunuyorum. Yemen limanlarının ABD'nin lojistik ve silah desteğiyle geniş çapta kuşatılmasının yanı sıra hastaneler, okullar ve su arıtma tesisleri de dahil olmak üzere sivil hedeflerin pervasızca bombalanması, Birleşmiş Milletler'in dünyanın en feci insani krizi olarak nitelendirdiği bir krize neden oldu ve bu kriz, milyonlarca Yemenliyi kıtlığın eşiğine getirdi.

Ben, Yemen savaşının taraflarının ülke çapında iki aylık bir ateşkesi kabul etme, Yemen'deki tüm askeri harekatı durdurma, yakıt kısıtlamalarını kaldırma ve havaalanını açma haberlerini memnuniyetle karşılıyorum. Maalesef Suudi Arabistan hava ve deniz kuşatmasını henüz kaldırmadı ve sonuç olarak ateşkesin ve milyonlarca Yemenlinin kaderi şüpheli bir hal aldı.

Bu kırılgan ateşkesi güçlendirmek ve Suudi Arabistan'ı iki müzakere masasına oturmaya daha fazla teşvik etmek adına meslektaşlarım Pramila Jayapal ve Peter Di Fazio'nun ABD'nin Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun savaşına katılımını sona erdirmek için savaş ruhsatlarının verilmesi hakkındaki planlarını desteklemeye ve ona oy vermeye çağırıyorum.

Bu savaş temelde bölgesel güçlerin diktatörlerinin bencilliklerini ve hırslarını tatmin etmek içindir ve ülke çapında milyonlarca Yemenlinin katledilmesine ve acı çekmesine neden olmuştur. Bu savaş için hiçbir sebep yoktur ve hemen bugün sona ermelidir.'

ABD Kongresi'nin Müslüman ve Filistin asılli temsilcisi Reşide Talib Twitter'da da şunları yazdı: 'Suudi koalisyonu mevcut ateşkesi zayıflatıyor. Yemen katliamına verilen desteği sona erdirmek ve Suudi Arabistan ve BAE'ye barış için baskı yapmak adına kongrenin Yemen savaşı konusundaki yetkilendirme planı kabul edilmelidir.'

ABD Temsilciler Meclisi'nin bu üyesi bu açıklamalarda bulunurken, ABD Hükümeti Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Joe Biden yönetiminin diğer üst düzey yetkilileri, Washington'da Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Halid b. Selman'ı ağırladı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Sullivan, Muhammed b. Selman'ın kardeşiyle yaptığı görüşmede, ona ABD'nin desteğinin devam edeceğine dair güvence verdi.



Yeni yorum ekle