Bölgesel ve uluslararası durumlar İran'ın lehinedir

Pa, 15/05/2022 - 18:45

Ray El-Youm Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni Abdülbari Etvan şöyle yazdı: "ABD'nin gücü, İran'ın iki müttefiki olan Rusya ve Çin lehine artan bir oranda azalıyor.

Welayet News  - ABD kuşatması etkinliğini yitirmiş ve İran bu kuşatmayı atlatmayı başarmıştır. Şu anda Tahran tecrübesini Rusya başta olmak üzere dünya ülkelerine ihraç etmekte. Mevcut tüm bölgesel ve uluslararası durumlar İran'ın lehinedir, bunlardan en belirgini Ukrayna savaşıdır. Ukrayna krizi sonucu petrol fiyatları şimdiye kadar varil başına 115 doların üzerine ve İran'ın petrol üretimi günde iki milyon varile çıkmıştır ve bunun büyük bir kısmı ABD ve İsrail'in uluslararası sularda İran'a ait bir petrol tankerini engellemeye cesareti olmaksızın Çin'e ihraç edilmektedir."

Abdülbari Atvan   “İran, ABD'yi müzakerelerden çekilme zorunda bırakmayacak.  Washington'un bunun sonuçlarından etkilenmesi için nükleer müzakerelerden çıkmayacak. Bunun aksini söyleyenler, İran'ın uzun vadeli hoşgörü politikasına ve İranlıların zekasına aşina değil.  "dedi.

"İran, şu anda yoğun bir şekilde Ukrayna savaşına odaklanan ABD yönetimini saptırmak yönündeki hedeflerine ulaşmayı başarmıştır” düşüncesini savunan bu Arap gazeteci, “ABD ve onun Siyonist Rejim gibi müttefiklerinin gerilemesi ve buna paralel olarak direniş söyleminin gücünün artması yadsınamaz bir konudur. Bu mesele, İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei'nin sağduyulu politikalarının bir sonucu olan uluslararası arenadaki bilgelik, direniş ve saygınlığın neticesidir” diye kaydetti.

Tags: 


Yeni yorum ekle