Muhammed Bin Salman CIA Başkanıyla Gizlice Görüştü

Pa, 15/05/2022 - 08:52

Suudi Veliaht Muhammed bin Salman, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) başkanı ile gizlice bir araya geldi ve iki taraf, petrol piyasası ve Riyad tarafından Çin silahlarının satın alınması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Welayet News  - Arab 21 haber sitesine göre, CIA Direktörü William Burns, Suudi Arabistan Veliahdı Muhammed bin Salman ile Cidde'de bir araya geldi.

Üç güvenilir kaynağa göre, toplantı üst düzey ABD yetkililerinin Suudi Arabistan'ı petrol üretimini artırmaya ve Riyad'ın Çin silahlarını satın almasını engellemeye teşvik etmek için son zamanlarda çaba sarf ettiği bir dönemde gerçekleşti.

Habere göre CIA direktörü, kraliyet ailesi tutuklularının Suudi yetkililer tarafından serbest bırakılması gereğini de vurguladı.

Bu arada Suudi Arabistan geçen hafta petrol üretim planına bağlı olduğunu vurguladı ve ABD'nin üretimi artırma talebini reddetti.

CIA Direktörü,  Riyad'ın Pekin'den balistik füze satın alma niyetini tartıştıktan sonra Bin Salman'dan Çin'den askeri silah satın almamasını istedi.

Burns, Bin Salman'dan, başta eski veliaht Prens Muhammed Bin Nayef olmak üzere 2017'den beri tutuklu bulunan prenslerin serbest bırakılmasını istedi.



Yeni yorum ekle