Reisi, Katar Emiri ile ortak basın toplantısında: Yabancı ülkelerin müdahalesi, bölge güvenliğine zarar vermekte

Per, 12/05/2022 - 18:36

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Reisi, Katar Emiri ile Tahran'da ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, her türlü yabancı müdahalenin bölge güvenliğine zarar verdiğini belirtti.

Welayet News  - Cumhurbaşkanı Reisi, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hemad Al-i Sani ile düzenlediği ortak basın toplantısında bölge konularına işaretle, Batılılar ve yabancı ülkelerin müdahalesinin bölgede güvenlik sağlamadığını vurguladı.

Tahran ile Doha'nın bölgesel konuların çözümü hakkında ortak görüşlere sahip olduklarını ifade eden Reisi, Yemen ablukasının bir an evvel kırılması ve bu ülke halkının kendi ülkeleri için karar vermeleri gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Afganistan'da kapsayıcı hükümetin kurulması gerektiğine vurgu yaparak, bu ülkede tüm siyasi ve etnik grupların katılarak hükümette yer alması ve ülkede sürdürülebilir güvenlik sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Filistin meselesine de değinen Cumhurbaşkanı, Gazze ablukasının kırılması ve Siyonist rejim tarafından yapılan korkunç cinayetlerin son bulması gerektiğini ifade etti.

Dün İsrail askerlerince şehit edilen Filistinli gazeteci Bayan Şirin Ebu Akile'nin şehit olması dolaysıyla taziyede bulunan Cumhurbaşkanı Reisi, bu tür cinayetlerin Siyonist rejim için asla güvenlik getirmeyeceğini, tam tersine bu cinayetlerin  Siyonist rejimin cinayetlerine yönelik genel nefreti arttıracağını kaydetti.

Katar Emiri Şeyh Tamim de basın toplantısında, bölgede anlaşmazlıkların ancak yapıcı görüşmelerle çözüme kavuşabileceğine işaretle, İran Cumhurbaşkanı ile Filistin, Suriye, Irak ve Yemen hakkında görüş teatisinde bulunduğunu söyledi.

Katar Emiri ayrıca, İran ve Katar'ın ilişkilerini sağlam ve iyi komşuluk duygusuna dayalı olduğuna temasla, Cumhurbaşkanı Reisi'nin Katar'a gerçekleştirdiği son ziyaretinin iki ülke münasebetlerinin daha da gelişmesi adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Tags: 


Yeni yorum ekle