Nebih Berri: Emel ve Hizbullah Hareketlerinin Oluşturduğu Koalisyon, Bir İstikrar Dağıdır

Per, 12/05/2022 - 07:38

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Lübnan parlamento seçimleri, deniz sınırının çizilmesi ve Emel Hareketi ile Hizbullah arasında kurulan koalisyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - Lübnan parlamentosu başkanı, Siyonist rejimle deniz sınırı çizme müzakerelerinin önümüzdeki ay içinde sonuçlanmaması halinde Lübnan'ın kıyı sularında sondaja başlayacağını duyurdu.

Lübnan Meclis Başkanı, Amerikalılarla varılacak anlaşmanın, sınırların çizilmesi ve Lübnan'ın kaynaklarını ilişkileri normalleştirmekten veya geri adım atmadan kullanmasını sağlamak için tek uygun mekanizma olduğunu belirtti.

Nebih Berri, "Bu anlaşmaya göre Lübnan her an müzakerelere yeniden başlamaya hazır. Top sahanın ortasında ama Lübnan sonsuza kadar beklemeyecek." dedi.

Lübnan Meclis Başkanı, konuşmasının bir başka bölümünde seçim konusuna değinerek, bazılarının son aylarda yaptığı seçim konuşmalarında dini ve mezhepsel gerilimler oluşturmaya çalıştığını, Emel hareketini, tarihini ve başarılarını sorguladığını söyledi.

Nebih Berri, "Emel ve Hizbullah koalisyonu, bir grubu diğer Lübnanlı gruplara karşı güçlendirmek için bir grup koalisyonu değildir ve meclis çoğunluğunu elde etmek için de bir seçenek değildir. Aksine, bir istikrar dağı koalisyonudur." diye belirtti.

Lübnan Meclis Başkanı, direnişi Lübnan'ı desteklemek ve Siyonist rejimi caydırmak için ordunun yanında milli bir ihtiyaç olarak nitelendirdi.

Nebih Berri, 15 Mayıs'ta yapılması planlanan Lübnan seçimlerine geniş katılım çağrısında bulundu.



Yeni yorum ekle