Suudiler, Yemen'in Bazı Eyaletlerini İlhak Ediyor

Pt, 09/05/2022 - 17:14

Yemen medyası, Suudi yetkililerin bazı Yemen eyaletlerini Güney Suudi Arabistan'a ilhak etme kararı aldıklarını haber etti.

Welayet News  - Son zamanlarda, Suudi yetkililer Hadramut, Şabva, el-Mihra ve Abin vilayetlerindeki birçok sakinle bir araya geldi.

Crater Sky haber ajansının aktardığına göre Suudi yetkililer zikredilen illeri sayarak şu açıklamada bulundu: "Suudi Arabistan, Yemen'in bazı doğu eyaletlerini güney Suudi Arabistan'a ilhak etmeye karar aldı ve alınan bu karardan geri dönüş yok."

Belirtildiğine göre Suudi Arabistan, doğuda Sarifiyyet'ten batıda Şagra'ya kadar olan kıyı şeridi boyunca uzanan Hint Okyanusu'nda bir sahil peşinde. Suudi Arabistan, Suudilerin bu illerin sakinlerine sosyal, kültürel ve dini yakınlığı nedeniyle bu illerdeki uyumluluğun da farkında.

Suudi Arabistan tüm ağırlığını bu bölgelere vererek onların duygularını kışkırtmaya ve bu illerin halkının sevgisini kazanmaya çalışıyor.

Son yıllarda Doğu Yemen'deki 95 Hadramut kabile başkanının ayrılıkçı taleplerini dile getirmek için imzaladığı bir belge ve Hadramut'un Suudi Arabistan'a ilhakı sosyal medyada büyük tartışma yarattı. Bu eylemi haklı çıkarmak için, bu belgenin imzacıları Hadramut ve el-Mihra vilayetlerinin ve Şabva'nın bazı bölümlerinin tarihsel olarak Suudi Arabistan'a döndüğünü ve Yemen'e ait olmadığını iddia ettiler!

Hadramaut, Yemen'deki en büyük eyalettir ve Suudi Arabistan ile geniş sınırları ve bir milyondan fazla nüfusu ile petrol zengini eyalet olarak kabul ediliyor.



Yeni yorum ekle