‘Esad'ın Ziyareti İran-Suriye Stratejik İlişkilerinde Yeni Bir Sayfa Açmıştır’

Pt, 09/05/2022 - 16:58

Hüseyin Emir Abdullahiyan, Beşşar Esad'ın dünkü İran ziyaretinin İran ve Suriye arasındaki stratejik ilişkilerde yeni bir sayfa açtığını belirterek, "İki ulusun ilişkilerini iyi bir seviyeye yükseltmeye kararlıyız” dedi.

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Pazar günü Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Tahran'a yaptığı ziyaret hakkında yazdığı twitte şu ifadelerde bulundu: ‘Suriye Devlet Başkanı'nın bugünkü ziyareti ve İslam İnkılabı Rehberi ve İran Cumhurbaşkanı ile yapılan üst düzey görüşmeler, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerde yeni bir sayfa açtı.

Suriye direnişi meyvelerini vermeye başladığına göre, iki ülke arasındaki ilişkileri gereken düzeye yükseltmeye kararlıyız.

Suriye'deki terörizm komplosunun yenilgisi, iki ülke arasındaki yakın işbirliği sayesindedir.’

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, sürpriz bir ziyaretle Tahran'a gitti ve İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei ve İran Cumhurbaşkanı Ayetullah Reisi ile görüştü.

İmam Hamanei bu görüşmede Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’a hitaben şunları söyledi: ‘Bugün bölge halkı nezdinde Suriye halkı ve Cumhurbaşkanı gurur kaynağıdır. Bugün herkes Suriye'ye bir güç olarak bakıyor.’



Yeni yorum ekle