Yemen Ordusu: El-Hudayda şehrinin saldırganların eline geçmesine izin vermeyeceğiz

Per, 14/06/2018 - 09:03

Yemen ordusu, Yemen'in batısında bulunan el-Hudayda şehrini kendi canları pahasına koruyacaklarını ve ve bu şehrin saldırganlarına eline geçmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Welayet News - El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Yemen ordusu sözcüsü Şeref Lokman dün bu konuda yaptığı açıklamada, el-Hudeyde de her türlü saldırganlığa karşı duracaklarını bildirerek, Suudi rejimi saldırganları ve piyonlarının bu şehir girdabına girmesinin onların yok olmasını beraberinde getireceğini bildirdi.

Yemen ordusu sözcüsü Amerika ve İngiltere'nin, Yemen'in batısında yer alan el'Hudeyde'de her türlü çatışmanın sorumlusu olduklarını söyledi.

Sözcü, suudi saldırganların füze imal merkezlerine ulaşma gücünde olmadıklarını bildirdi.

Öte yandan Rey el-Yevm Gazetesi, Suudilerin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin el-Hudayda’ye büyük bir saldırı düzenlemesi için geri sayımın başladığına değinerek şu hatırlatmalarda bulundu: ‘Yemen Ensarullah Hareketi teslim olmayacak ve yiğitçe savaşacaktır ve bu hareket, yiğitçe savaşacağını açıklamış ve duruşunu Bileşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Yemen temsilcisine iletmiştir.

El-Hadide’de 600 binden fazla sivil yaşamaktadır ve Birleşmiş Milletler’ in raporlarına göre, el-Hadide’de bir savaş başlaması halinde bu kişilerin büyük çoğunluğu ölüm tehlikesi altına girecek ve Yemen’in kuzeyindeki yedi milyondan fazla kişi de gıda ve ilaç yardımlarının durması nedeniyle ölümle mücadele edecektir. Tüm arabuluculuk çabaları çıkmaza girmiştir ve el-Hadide'ye yönelik saldırı yaklaşmaktadır. Husiler, koalisyon kuvvetlerinin El-Hudayda'yi ele geçirmemesi için ölene kadar savaşacaklarını ve Abu Dabi ve Dubai’ye füze saldırısı gerçekleşebileceğini açıklamışlardır ve bu tehdidin uygulanması halinde bu saldırı, Yemen savaşının başlamasından bu yana türünün ilk örneği olacaktır.

Suudi-Birleşik Arap Emirlikleri Koalisyonun El-Hudayde şehrine hakimiyeti, Yemen savaşında bir dönüm noktası olacak ve kuzey bölgelerinin şiddetli ablukasına ortam hazırlayacak ve insani bir felakete yol açacaktır.

 



Yeni yorum ekle