Hatibzade:Kudüs'ü gasp edenlere karşı savaşmak Filistin halkının meşru hakkıdır

Ct, 07/05/2022 - 09:12

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Kudüs ve Filistin'deki işgalcilere karşı mücadeleyi Filistin halkının doğal, meşru ve yasal hakkı olarak nitelendirdi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Hatibzade, Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya tekrarlanan saldırısını ve Siyonist rejimin kutsal mekanlara ve buralarda ibadet edenlere yönelik saldırısını kınadı ve ''Kudüs ve Filistin'i gasp edenlere karşı mücadele Filistin halkının doğal, meşru ve yasal hakkıdır.''dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İsrail apartheid rejiminin İşgal Altındaki Filistin Topraklarında artan saldırganlığına ve acımasız eylemlerine atıfta bulunarak, Filistin halkını, uluslarını, hükümetlerini ve bölgesel ve uluslararası kuruluşları Filistin halkının kendilerini savunmasına ve Siyonist işgalcilere karşı karşıya gelmesine yardım etmeye çağırdı.

Hatibzade, Filistin'i savunmak ve Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için İslam dünyasının birliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak konuşmasını şöyle sonlandırdı: ''İsrail apartheid rejimi ile ilişkilerin normalleşmesi İşgal Altındaki Filistin Topraklarında Siyonist şiddeti teşvik eden ve yoğunlaştıran bir girişimdir.'



Yeni yorum ekle