Yemen Direniş Güçleri Suudi Arabistan’a ait insansız hava aracını düşürdü

Cu, 06/05/2022 - 10:57

Yemen ordusu güçleri, Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait insansız hava aracını Yemen’in kuzeyindeki Hacca ili üzerinde uçan bir insansız hava aracını düşürdü.

Welayet News  - Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, Çin yapımı CH4 silahlı casus uçağının 4 Mayıs’ta Hacca vilayetinin Haradh sınır bölgesinde düşürüldüğünü duyurdu.

Yerel basına göre, CH-4 drone 3.500 ila 5.000 kilometre menzile ve 30 ila 40 saat dayanıklılığa sahip. Ayrıca 250 ila 345 kilogram arasında altı füze ve ağırlık taşıma kapasitesine sahiptir.

Saree, Twitter’da yaptığı açıklamada, hava savunma güçlerinin “sabahın erken saatlerinde ateşkesi ihlal ederken ve Haradh bölgesinin hava sahasında düşmanca eylemler gerçekleştirirken uçağı ev yapımı bir karadan havaya füzeyle düşürmeyi başardığını” söyledi.

Suudi Hava Kuvvetlerine ait uçağın, geçen ay yürürlüğe giren BM aracılığındaki ateşkesi ihlal ettiğini de sözlerine ekledi.

Sana Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Khaled al-Shayef bir brifingde şunları söyledi: “Ulusal Kurtuluş Hükümeti Yemen ulusunun acısını hafifletmek için büyük adımlar attı, ancak Suudi liderliğindeki koalisyon BM’yi gözlemleme konusunda ciddi değil.”

BM, Yemen’de Ramazan’ın ilk gününden itibaren uzatılabilecek iki aylık bir ateşkes ilan etti.

Çatışmayı hafifletme girişimlerinin bir parçası olarak, Suudi liderliğindeki koalisyon, savaşı sona erdirme çabalarını hızlandırmak için ‘insani bir girişim’ olarak adlandırdığı 163 Ensarallah mahkumunu serbest bırakacaklarını duyurdu.

El Maliki’ye göre, mahkumların serbest bırakılması kararı, BM’nin 2 Nisan’da varılan ateşkes anlaşması çabalarını desteklemeyi amaçlıyordu.



Yeni yorum ekle