Abdulkadir Selvi; Erdoğan Esad'la görüşmek istiyor, ancak...

Cu, 06/05/2022 - 09:52

CNN Türk'e konuk olan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye'deki Suriyeli mültecilerle ilgili yaptığı açıklamasında Türkiye'nin mülteci sorununu çözmek istediğini belirterek "Türkiye Esad'la görüşecek ama Putin izin vermiyor" dedi.

Welayet News  - Selvi, "Putin, kendisi dışında Esad'ın hiçbir ülkeyle özellikle Türkiye ile temas kurmasını istemiyor. Türkiye her temas kurduğunda Putin bunu engelliyor" dedi.

Canlı yayında Hande Fırat'ın "Şam yönetimi tek başına adım atmıyor. Buna Rusya izin vermiyor" sözlerinin ardından açıklamalarda bulunan Selvi, şu şeklide konuştu:

"Türkiye sadece Suriye rejimi ile istihbarat servisleri üzerinden görüşmüyor. Doğrudan Esad'la da temas kurulmuş durumda. Çünkü Türkiye bu sorunu çözmek istiyor. Fakat oradaki engel ne Türkiye ne Esad. Oradaki engel Putin. Putin, kendisi dışında Esad'ın hiçbir ülkeyle özellikle Türkiye ile temas kurmasını istemiyor. Suriye rejimi ile olan ilişkilerin Rusya ve Putin üzerinden kurulmasını istiyor. Türkiye her temas kurduğunda Putin bunu engelliyor. Biz bunu Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı konjektörde aşmak durumundayız."



Yeni yorum ekle