Rusya'dan ABD'ye 'Kimyasal Silah Stoklarını İmha Etme' Çağrısı

Cu, 06/05/2022 - 09:48

Rusya'nın Washington'daki Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ABD yönetimine kimyasal silah stoklarını imha etme çağrısında bulunuldu.

Welayet News  - Büyükelçiliğin Telegram üzerinden yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yerel medya, (Amerikan) yönetiminin, ülkemizin Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ni ihlal ettiği iddiasıyla yaptığı iğrenç suçlamaları tekrarlamaya devam ediyor. Yetkilileri takip eden gazeteciler de elimizde kalan kimyasal silah cephaneliği ve bunların Ukrayna'da kullanılmasının planlandığı yönünde kanıt olmaksızın iddiada bulunmaya devam ediyor."

Rusya'nın 2017 yılında kimyasal silah stoklarını tamamen imha ettiğinin altını çizen ve bu gerçeğin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) tarafından doğrulandığını hatırlatan elçilik, şöyle devam etti:

"Kimyasal silah stoklarından henüz kurtulmamış Kimyasal Silahlar Konvansiyonu'na üye tek ülke, Rusya değil ABD'dir. Washington'un kimyasal silahsızlanmayı hızlandırmak için teknik kapasiteye ve mali kaynaklara sahip olduğu bir gerçek olarak biliniyor."

Rus büyükelçilik, ABD'ye kimyasal silah stoklarını imha etme çağrısında bulunurken, Amerikan toplumuna da Washington'un diğer ülkelerin aksine neden kimyasal silahlardan arınmayı geciktirdiğini sorgulama teklifinde bulundu.



Yeni yorum ekle