ABD Senatosu'nda ikinci İran karşıtı plan onaylandı

Per, 05/05/2022 - 10:59

ABD'li senatörler, yargı dışı meseleler de dahil olmak üzere Viyana müzakerelerini bozmayı amaçlayan ikinci İran karşıtı planı onayladı.

Welayet News  - Fars haber ajansının  bildirdiğine göre, İran karşıtı Cumhuriyetçi senatör James Lankford tarafından önerilen tasarı, ABD hükümetini İran ile herhangi bir anlaşmanın, nükleer meselerin dışındaki konuları da içermesi gerektiğine ikna etmek için 33'e karşı 62 oyla onaylandı.

ABD hükümeti için bağlayıcı olmayan bir önlem olan tasarı, Beyaz Saray'ı Tahran balistik füze faaliyetini sınırlamak da dahil olmak üzere bir dizi zor ön koşulu kabul edene kadar nükleer anlaşmaya dönmemeye çağırıyor.

Tasarı ayrıca Biden hükümetini, İran ile herhangi bir yeni nükleer anlaşmada İslam Devrim Muhafızları'nın sözde terör örgütleri listesinden çıkarılmasını ve yaptırımların kaldırılmasını içermemesi konusunda uyarıyor.

ABD Senatosu, 50'si Cumhuriyetçilere, 48'i Demokratlara ve 2'si bağımsızlara ait olmak üzere 100 sandalyeye sahip. Tasarının oylanmasının sonuçlarına göre, 13 Demokrat tasarıyı destekledi.

ABD senatörleri, Devrim Muhafızlarının ABD'nin sözde terörist listesinde tutulması lehinde oy kullanıyor. Ancak İran, tüm yaptırımların kaldırılmasının Nükleer Anlaşma'ya geri dönmek için bir ön koşul olduğunda ısrar ediyor.

Daha önce, Pekin-Tahran petrol ticaretini kısıtlamak amacıyla İran İslam Cumhuriyeti Merkez Bankası'na yönelik yaptırımları sürdürmeye yönelik başka bir İran karşıtı plan onaylandı.

Tags: 


Yeni yorum ekle