ABD'nin Suriye'deki Petrol Hırsızlığı Sürüyor

Per, 05/05/2022 - 10:39

Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, Amerikan işgal güçleri, Suriye petrolü ve lojistik teçhizatları taşıyan bir konvoyu, el-Velid gayri meşru sınır geçidi üzerinden Irak’a doğru çıkarmak üzere Yarubiye kırsalındaki Harab el Jir havaalanına aktardı.

Welayet News  - Bölge kaynaklar SANA muhabirine, Amerikan işgalinin, çoğu çalıntı petrol ile yüklü tanker olmak üzere ve bazı askeri teçhizat taşıyan 50 araçtan oluşan bir konvoyun 8 zırhlı aracın eşliğiyle Haseke kırsalındaki Tel Hamis’ten Yarubiye Beldesinin civarında bulunan Harab el Jir havaalanına aktardığını belirtti.

Kaynaklar, çıkış yapan araçların yarın el Velid yasadışı geçişine gitmek için Harab el Jir Havalimanı’nda durduğuna dikkat çekti.

IŞİD terör örgütünün ABD'nin Suriye'deki askeri kolu olarak yenilgiye uğraması ile doğrudan grubun yerini alan Amerikan güçleri,  o andan itibaren IŞİD yerine Suriye petrolünü çıkarmaya ve çalmaya başladılar.

Rusya ve Ukrayna'da son dönemde yaşanan gelişmeler ve dünyanın en büyük petrol ve enerji ihracatçısı Moskova'ya yönelik kapsamlı yaptırımların küresel petrol piyasasını ve piyasalardaki petrol fiyatlarını etkilemesi, ABD işgal güçlerinin Suriye petrolünün çalınmasını yoğunlaştırdı.



Yeni yorum ekle