İsveç'te Kuran-ı Kerim'e Yapılan Saygısızlıklar Artıyor

Pt, 02/05/2022 - 21:46

İsveç'te Stram Kurs (Sıkı Yön Partisi) lideri aşırı sağcı Danimarka-İsveç vatandaşı Rasmus Paludan, bir kez daha Kuran-ı Kerim'e hakaret etti ve sosyal medyada bir videosunu yayınladı.

Welayet News  - Rasmus Paludan, sosyal medyada Kuran-ı Kerim’in bir cildini Risalet camisinin önünde yakan görüntülerini sosyal medyada yayınladı. Polisin Paludan’a müdahale etmediği görüldü.

Paludan,  1 hafta önce de benzeri bir saldırıda bulunmuş ve  onun bu hareketi, dünya çapındaki Müslümanların tepkisine ve öfkesine yol açmıştı.

Geçen hafta İsveç Parlamentosu önünde Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık haberlerinin ardından protestolar düzenlenmişti.  Sayıları 500 civarında olduğu bildirilen protestocular, "Kur'an'ı yakmayı bırakın" ve "Müslümanlara hakaret etmeyi bırakın" yazılı pankartlar ve dövizler  taşıdı.

Rasmus Paludan, 1 Mayıs'ta Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık etmek ve gösteri düzenlemek için İsveçli yetkililerden izin istemişti, ancak polis, talebini Uluslararası İşçi Bayramı'na denk geldiği için reddetti



Yeni yorum ekle