'Bin Selman Erdoğan'ı Umursamadı'

Pt, 02/05/2022 - 14:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir takım temaslarda bulunmak için geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’a gitti. 

Welayet NewsErdoğan’ın bu ziyareti kamuoyuna çokça tartışılırken Ortadoğu konusunda uzman olan gazeteci Hüsnü Mahalli’den oldukça dikkat çeken bir yazı geldi.

Korkusuz gazetesinde yazan Hüsnü Mahalli bugünkü köşesinde Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinden basına yansımayan olayları köşesine taşıdı. Mahalli “Yazılmayanlar” başlıklı yazısının bir bölümünde Suudi Arabistan veliaht prensi, savunma bakanı ve Kral Selman'ın oğlu olan Muhammed Bin Selman’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkelerine olan ziyareti umursamadığını öne sürdü.

BİN SELMAN ERDOĞAN’I UMURSAMADI

Mahalli yazısında Selman’ın önemli konuklarını hep kendisi karşıladığını ortaya koyarken aynı tutumu Erdoğan’a göstermediğini yazdı.

Mahalli ses getirecek yazısında şu ifadeleri kullandı:

Muhalefete göre Erdoğan’ın “sarılıp, öpüşüp, koklaştığı ve önünde eğildiği” Kralın oğlu ve ülkenin gerçek hakimi Muhammed Bin Selman Erdoğan’ı karşılamak için Mekke Emiri’ni havaalanına göndermişti. Oysa Bin Selman daha bundan bir ay önce 22 Mart’ta ülkesini ziyaret eden Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi kendisi karşılamıştı. Benzer şekilde Bin Selman 14 Aralık 2021’de Suudi Arabistan’ı ziyaret eden eski düşmanı ve Erdoğan’ın müttefiği Katar Emiri Temim’i de kendisi karşılamış ve sarılıp durmuştu.

Özetle Bin Selman önemli konuklarını hep kendisi karşılıyor ama her nedense Erdoğan’a Mekke Emiri’ni göndermişti.



Yeni yorum ekle