Kaani: Filistin Halkının Özgürlüğe Kavuşması Uzun Sürmeyecek

Cu, 29/04/2022 - 21:51

Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, Meşhed kentinde düzenlenen Kudüs Günü yürüyüşlerine katıldı.

Welayet News  - "Dünya Kudüs Günü” münasebetiyle burada düzenlenen etkinlikte konuşan Tuğgeneral Kaani, "İşgal rejiminin ortadan kalkması için mantıklı sebep, işgal edilmiş toprakların Filistin'e ait olması ve binlerce kişinin katledilmesi ve aynı zamanda milyonlarca insanın yerinden edilmesidir. İslam ülkelerinin liderlerinin mücadelesi olmasaydı, Nil'den Fırat'a Büyük İsrail projesi hayata geçirilip diğer ülkeler işgal altına alınacaktı." dedi.

Tuğgeneral Kaani, sözlerine şöyle devam etti:

"Devrimden sonraki ilk yılda, İslam İnkılâbının büyük kurucusu İmam Humeyni, Filistin halkını savunma fikrini kurumsallaştırıp tüm Müslümanlara masum Filistin halkıyla dayanışma çağrısında bulundu, ancak daha sonra bu fikri tüm İslam alemine yaydı ve 'Kudüs Günü, dünya mazlumlarının küresel istikbar ile mücadele günüdür' dedi."

Kudüs Günü etkinliklerinin son 43 yılda her sene bir önceki yıldan daha görkemli bir şekilde kutlandığına dikkati çeken Tuğgeneral Kaani, "İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei de Kudüs Günü'nün Filistin'in kurtuluşu için zemin oluşturduğunu ve masum Filistin halkının kesin özgürlüğüne kavuşmasının çok uzun sürmeyeceğini vadetti." ifadelerini kullandı.

Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Kaani, "Bu katil rejim, rezalet dolu hayatı boyunca hiçbir savaşı kazanmamış ve hiçbir zaman tek bir ulus olmayı başaramamıştır." diye konuştu./tesnim



Yeni yorum ekle