"Kudüs, İmam Hamanei’nin Liderliğinde Kurtarılacaktır"

Cu, 29/04/2022 - 18:44

Irak Ehli Sünnet Âlimler Birliği Başkanı Şeyh Halid el-Molla, Fars Habere verdiği röportajda, İmam Humeyni’nin (r.a) İslam Ümmetini uyandırmadaki rolünü takdir ederek, Filistin meselesine ve İmam Hamanei’nin liderliğine değindi.

Welayet News  - Şeyh Halid Molla şu ifadelerde bulundu: ‘Arap ülkeleri Filistin davasıyla ilgili olarak zayıflamış olsa da, İmam Humeyni’nin (r.a) Dünya Kudüs Günü ilan etme ve anma girişimi İslam Ümmetinin uyanmasına yol açtı.

İmam Humeyni’nin (r.a) daveti, bir ihmal döneminden sonra İslam Ümmetinin vicdanını uyandırdı ve özel koşullar altında olduğumuz bu günlerde Kudüs Günü’nü ayakta tutmalı ve İmam Humeyni’nin (r.a) bu davetini hatırlatmalı ve İslam Ümmetini buna çağırmalıyız.’

Irak Ehli Sünnet Âlimler Birliği Başkanı, işgalcilerin Mescid-i Aksa’da namaz kılanlara yönelik saldırılarına değinerek şunları söyledi: ‘Bu günler ve Mübarek Ramazan ayının Kadir Gecelerinde yaşanan olaylar konusunda dikkatli olmalıyız. İşgalci Siyonist rejim görevlilerinin namaz kılanlara nasıl vurduklarını ve sadece namaz kılmak için Mescid-i Aksa’ya giren kadınlara ve çocuklara nasıl saldırdığını görüyoruz.

Bu olaylara bir negatif bir de pozitif taraftan bakılabilir. Bunlardan ilki, Siyonist rejimin Müslümanlara ve Filistin'deki Arap halkına karşı suç ve cinayetlerini sürdürmesidir. Pozitif olan bakış açısı ise, bugün İmam Humeyni’nin (r.a) davet ettiği gibi, tüm ümmetin Siyonist rejime karşı durması ve tarihsel ve dini haklarını talep etmesidir. 

Bu hedef, bu davetin bayrağını elinde tutan Mücahit İmam Ayetullah Hamanei’nin liderliği ile gerçekleşecektir. İmam Hamanei, her zaman ve her münasebette ümmete hitap ediyor ve onları Filistin ve Mescid-i Aksa’daki tarihsel ve dini haklarından vazgeçmemeye çağırıyor.

Şimdi, vahdet, sevgi ve empati konusunda birlik olmak ve Siyonist rejim ve onun en büyük destekçisi olan dünya müstekbirleri yani evlatlarımızı öldüren ve kutsallarımıza saldıran Amerika ve uşakları karşısında ortak bir duruş sergilemek için uygun bir fırsat olduğuna inanıyoruz. 

Bugün, bu rejimleri, özellikle de toprağımızı ve kutsal alanlarımızı işgal eden İsrail rejimini devirmek için bir fırsat bulunmaktadır. Bu iş, ortak bir duruşu gerektirmektedir ve direnişin bu dünyada bulunma nedenimiz olduğu hatırlatılmalıdır. Allah-u Telala Kuran-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır: 

« وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکَ لَیَبْعَثَنَّ عَلَیْهِمْ إِلَىٰ یَوْمِ الْقِیَامَةِ مَنْ یَسُومُهُمْ سُوءَ الْعَذَابِ»

 

(Rabbin, kıyamet gününe kadar onlara en ağır cezayı verecek kimseleri üzerlerine göndereceğini bildirmişti. A’raf/167)

Bu ayet Allah’ın dininden sapan Yahudilerin sapmasından bahsetmektedir. Bu ayet açıkça, direnişin kıyamet gününe kadar baki kalacağına ve Allah’ın mücahitlerin eliyle onlara karşı zaferi getireceğine delalet etmektedir.’

Şeyh Halid el-Molla konuşmasının sonunda, Şeyh Ahmed Yasin, Abdullah Şallah, Abdülaziz er-Rantisi, Ebu Ali Mustafa, Hacı İmad Muğniye, General Hacı Kasım Süleymani, Ebu Mehdi el-Mühendis ve direniş yolundaki tüm şehitler olmak üzere bütün direniş şehitlerini saygıyla andı.



Yeni yorum ekle