Rusya, İsrail'in Suriye Saldırısını Kınadı

Cu, 29/04/2022 - 07:29

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad'ın 'kolektif Batı tarafından kışkırtılan' Ukrayna krizini ve küresel sonuçlarını istişare ettiği belirtildi.

Welayet News  - Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Suriye tarafının talebi üzerine telefon görüşmesi gerçekleştiren Lavrov ve Mikdad, uluslararası gündemdeki güncel konuları ele aldı.

Taraflar, 'kolektif Batı tarafından kışkırtılan' Ukrayna krizi ve küresel sonuçları hakkında görüş alışverişi yaparken Lavrov, Rusya'nın kararlı eylemlerinin desteklenmesi konusundaki kararlı duruşu için Suriye'ye minnettarlığını ifade etti.

Suriye'deki durumu konuşan Lavrov ve Mikdad, özellikle Rusya, Türkiye ve İran'ın garantörü olduğu Astana formatı kapsamındaki görevler de dahil Suriye'de siyasi çözümün teşvikini öngören görevler üzerinde durdu.

Taraflar, Suriyeli hükümet ve muhalefet kanatları arasında Cenevre'de Anayasa Komitesi kapsamında yapıcı diyalog kurulmasının önemini vurguladı.

Lavrov ve Mikdad, İsrail tarafından Suriye topraklarına düzenlenen vahşi ve tehlikeli hava saldırılarını şiddetle kınadı.

Lavrov, 27 Nisan'daki İsrail saldırısında 4 Suriye askerinin hayatını kaybetmesi nedeniyle mevkidaşına taziyelerini iletti.



Yeni yorum ekle