İmam Humeyni Kudüs Günü'nü İlan Ederek Dünyada Büyük Bir Dönüm Noktası Yarattı

Per, 28/04/2022 - 16:13

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, direnişin Filistin'i savunmaya hazır olduğunu vurgularken, Kudüs Günü'nün ilan edilmesini dünyada önemli bir dönüm noktası olarak nitelendirdi.

Welayet News  - El-Ahd'ın bildirdiğine göre Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle "Filistin; alanların ve güç ve zafer denklemlerinin birleştirilmesi" başlıklı siyasi bir toplantıda yaptığı açıklamada İmam Humeyni'nin Kudüs'ün özgürlükçü insanların hareketlerinin başlangıç noktası olması için Dünya Kudüs Günü adlandırmasını yaptığını belirtti.

Kasım açıklamasının devamında ufukta görülen Siyonist düşmanla ilişkilerin normalleştirilmesinin büyük bir ihanet olduğunu, direnişi reddetmenin veya direnişe karşı çıkmanın İsrail'in taleplerine boyun eğmek anlamında olduğunu vurguladı.

Kasım, İran'ın Filistin'e destek vermekle, nasıl mücadeleyi başlatabilmeyi, denklemleri değiştirmeyi ve Filistinlilerin bu denklemlerde payını arttırabilmeyi kanıtladığını söyledi.

Hizbullah'ın Lübnan'daki Genel Sekreter Yardımcısı, Filistin'in bir toprak parçası değil, küresel bir insani mesele olduğunu ve İmam Humeyni'nin (ra) Kudüs Günü'nü ilan ederek bunu yaptığını sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle