Türkiye İsrail'in talebi üzerine çok sayıda Hamas üyesini sınır dışı etti

Per, 28/04/2022 - 14:23

Dünya Kudüs Günü arifesinde ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar Filistin davasını desteklerken Ankara Filistinlilere yönelik çifte standartlı yaklaşımı çerçevesinde bazı HAMAS üyelerini Türkiye'den ihraç etti.

Welayet News  - İşgal altındaki topraklardaki Siyonist medyası, çarşamba günü Hamas üyelerinin Türkiye'den sınır dışı edildiği haberini doğruladı.

Basında çıkan haberlere göre Ankara, Tel Aviv'in talebine uyarak onlarca Hamas üyesinden Türkiye'yi terk etmelerini istedi.

Türkiye, son iki ayda, rejim yetkililerinin talebi üzerine Hamas aktivistlerinin Türkiye'ye girişini yasakladı ve hareketin diğer bazı üyelerine ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunurken, onlarca Filistinlinin girişini engelledi.

İsrail gazeteleri, Tel Aviv'in daha önce Ankara'ya Hamas üyelerinin bir listesini göndererek, onların askeri faaliyetleri bahanesiyle sınır dışı edilmeleri ve Türkiye'ye girmelerinin yasaklanması çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Defalarca Filistinlileri destekleyen açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 9 Mart'ta İsrail Cumhurbaşkanı İshak Herzog'u ağırladı.



Yeni yorum ekle