Hadi el-Amiri: Kudüs Günü, Kudüs ve Filistin Halkıyla Biat Yenileme Günüdür

Çar, 27/04/2022 - 07:30

Irak Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi el-Amiri şunları söyledi: ‘Bugün dünyadaki tüm Müslümanlar ve özgür insanlar ile Kudüs Gününü kutlayacağız. Kudüs Günü, aziz Kudüs'le ve Filistin halkıyla ahit ve biat yenileme günüdür.

Welayet News  - Mescid-i Aksa'da Siyonist işgalin devam etmesi, son bulması gereken bir suçtur. Bu, İslam ümmetinde derin bir yaradır. İmam Humeyni'nin (r.a) Kudüs Günü vesilesiyle yaptığı davet bir medya mesajı değil, İslam ümmetinin tüm gücünü seferber etmeye yönelik stratejik bir kurtuluş projesidir.

Araplar birbirlerini normalleştirme yolunda ilerliyorlar ve Kudüs Günü İslam ümmetinin yükselişi için bir umut ve direniş planıdır. Özgürlük müjdesi Irak'tan ayağa kalkıyor ve bu, bizim inandığımız ve Siyonist rejimin bildiği ilahi bir vaattir. Bizler, tarihi ve kutsal rolün farkındayız ve bu nedenle Iraklı gruplar Kudüs'ün kurtuluşu için verilen savaşta görevlerini yerine getirmek için meydanda bulunuyorlar.

Bugün Irak'ta direnişin gelişimine şahit oluyoruz. Milletimizin ve yüce merciiyetin duruşu, Kudüs ve Filistin halkının yanında ve Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesi karşısındadır. Herkes normalleşmeye doğru hareket konusunda dikkatli olmalıdır. Irak'ta direnişin çabaları özgürlük doğrultusunda devam etmektedir.

İşgalciler siyasi, güvenlik, ekonomik ve kültürel işgale yöneldiler. İşgalciler Irak'ın İslami kimliğini dönüştürmeye çalışıyorlar. Siyonistlerin Irak'ın yıkılmasındaki rolü dikkate alındığında, Irak'ın Amerikalıların pisliğinden kurtarılması, Siyonistlerin pisliğinden kurtuluşu gibidir. Tam kurtuluş, safların bir olmasını gerektirmektedir.’



Yeni yorum ekle