Yemen Başbakanı: İran, Filistin'in gerçek bir destekçisidir

Sa, 26/04/2022 - 13:57

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, İran İslam Cumhuriyeti'ni Filistin'in gerçek bir destekçisi olarak nitelendirdi.

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu İmam Humeyni'nin inisiyatifiyle Ramazan ayının son Cuma günü Uluslararası Kudüs Günü ilan edildi.

El'Mesire kanalına göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin başbakanı Abdul Aziz bin Hebtur Pazartesi günü Sanaa'daki Filistin Kongresi'nde "Yemenliler direniş hareketini destekliyor. Filistin direnişine gerçek destek Arap ülkelerinden değil, İran İslam Cumhuriyeti'nden geldi.'' dedi.

İbn Hebtur, şöyle dedi:  ''Filistin meselesi, başta Arap ve İslam dünyası olmak üzere dünyanın tüm özgür insanlarının zihnindedir.'' 

"Filistin meselesi bireyler ve gruplar meselesi değil, Tahran, Bağdat, Şam, Sanaa, Beyrut ve Gazze'den direniş hareketinin temsil ettiği bir projedir." diyen Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, ''Paralı askerlerin kararı sadece Suudi Arabistan ve BAE'nin elindedir ve bu ülkeler bölgedeki Siyonist projenin uygulayıcılarıdır" dedi.

Daha önce de, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) da dahil olmak üzere Filistinli gruplar, İran İslam Cumhuriyeti'nin mazlum Filistin halkına yaptığı yardımları defalarca övdü.



Yeni yorum ekle