Erdoğan, Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktı: Bu yanlışın düzeltilmesi lazım

Çar, 13/06/2018 - 16:09

Erdoğan, Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığına aday olabilmesini eleştirdi. "Cumhurbaşkanı adayı olmanın şartları olması lazım" diyen Erdoğan, "İnşallah bunun da düzeltilmesi lazım. Neymiş mahkum değilmiş, tutukluymuş. Tutukluluğun nedeni çok önemli" ifadesini kullandı.

Welayet News - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trobzon mitinginde konuştu. ”Trabzon’un karşısına ‘Cumhur İttifakı’ ile geliyoruz peki onlar kiminle karşınıza geliyor? Bunlar siyaseti rezil ettiler” diyen Erdoğan, Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olmasını da eleştirdi. Erdoğan, Trabzon Meydan Parkı’ndaki mitingde şu mesajları verdi.

MİLLETİN OYUNU MEZE YAPACAK KADAR İHANET İÇİNDELER: Trabzonlu adamın hasını iyi bilir. Trabzonlu siyasetçinin hasını da iyi bilir. Kim bu ülkeye hizmet etmiş kim lafla kendisini oyalıyor Trabzon bunu çok iyi bilir. Biz Trabzon’un karşısına ‘Cumhur İttifakı’ ile geliyoruz peki onlar kiminle karşınıza geliyor? Arkalarında önlerinde kimler var? 15 tane milletvekilini bir yere gönderdiler. Bunlar siyaseti rezil ettiler. Bunlar milletin oyunu, milli iradeyi, siyaset mühendisliği masalarında meze yapacak kadar demokrasiye ihanet içindeler.

DEMİRTAŞ’IN ADAY OLMASINA ELEŞTİRİ: Adaylığı açıklandı beyefendi Edirne’deki terör örgütlerinin desteğindeki bir kişiyi gidip ziyaret etti. Trabzon’dan bunlar oy çıkar mı? Bunlar öyle ki düşünün 7 Haziran seçiminden sonra Kürt kardeşlerimi sokağa çağırıyor 53 Kürt kardeşimiz öldürüldü mü? Suç şu anda aday olan kişinin daveti. 15 yaşında Yasin Börü’yü bunlar öldürdü. Söylediği laf şu; ‘Cumhurbaşkanı adayı bırak.’ Ne demek ‘Cumhurbaşkanı adayı, bırak.’ Cumhurbaşkanı adayı olmanın şartları olması lazım. Bana göre bu yanlış bir gelişme. İnşallah bunun da düzeltilmesi lazım. Neymiş mahkum değilmiş, tutukluymuş. Tutukluluğun nedeni çok önemli. Bunlara bir Osmanlı tokadı gerekmez mi? Ama sandıkta demokratik.
Geçmişte üniversiteleri terör yuvalarına dönüştürmek, gençlerimizi birbirine kırdırmak dışında ne yapmış bu CHP zihniyeti? Gençlerimize yeni bir müjdemiz var. Önümüzdeki dönemde her yıl 100 bin gencimize eğitimlerini sürdürdükleri şehirde yaz tatilinde 3 aylık dönemde asgari ücret karşılığında sosyal çalışma imkanı getiriyoruz.”

 



Yeni yorum ekle