Dünyanın yarısı su kıtlığıyla karşı karşıya

Pa, 24/04/2022 - 09:48

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünya nüfusunun yarısının yılın en azından bir bölümünde ciddi su kıtlığıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Welayet News  -  BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Cumartesi günü 4. Asya-Pasifik Su Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Su kıtlığı insan haklarını baltalıyor ve barış ve güvenliği tehdit ediyor" dedi.

BM genel sekreteri, "İklim değişikliği, biyolojik çeşitliliğin tahribatı ve kirlilikten oluşan üç kriz yayılıyor ve değerli su kaynakları üzerinde ciddi baskı oluşturuyor" dedi.

BM Genel Sekreteri ayrıca "Yükselen deniz seviyeleri, tuzlu suyun kıyı derinliklerine  sızmasına neden oluyor ve eriyen kar ve buzullar su kaynaklarını daha da azaltacak." dedi.

"Yüksek nüfus artışı, sürdürülemez tüketim ve kötü yönetim, bölgenin temiz su kaynaklarını tehdit ediyor" diyen BM genel sekreteri, ''Su kıtlığı ekonomik ve sosyal kazanımları tersine çeviriyor, insan haklarını baltalıyor, barış ve güvenliği tehdit ediyor” dedi.

Birleşmiş Milletler'in iklim değişikliğiyle ilgili temsilcileri geçen yıl uluslararası topluluğa küresel ısınmanın tehlikeli bir şekilde kontrolden çıktığı konusunda uyarıda bulunan bir rapor yayınladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle