Filistinli Gruplar Hamas'ın Davetine Cevaben Tam Olarak Hazır Olduklarını İlan Ettiler

Per, 21/04/2022 - 08:27

Filistinli siyasi gruplar gerçekleştirdikleri toplantıda bir bildiri yayınladılar ve Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki siyasi büro başkanı Yahya Sinvar’ın çağrısına yanıt olarak, Mescid-i Aksa'ya yönelik herhangi bir yeni saldırı veya İsrail tarafından işlenen yeni bir vahşet durumunda tam olarak hazır olduklarını açıkladılar.

Welayet News  - Filistinli siyasi gruplar salı akşamı yaptıkları basın açıklamasında şunları söyledi: ‘Bu toplantı, önceki dönemi, önümüzdeki günlerde yaşanacak zorluklarla nasıl mücadele edileceğini ve Filistin halkının ve kutsal mekânların karşı karşıya olduğu büyük tehlikeyi değerlendirmek için kalıcı bir toplantı çerçevesinde gerçekleştirildi.’

Filistinli siyasi gruplar tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: ‘Başta Mescid-i Aksa görevlileri olmak üzere Batı Şeria ve Kudüs'ün her yerindeki Filistin halk kitleleri işgale karşı durmaktadır. Çünkü onlar, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'teki tüm kutsal mekânların müdafaasında ilk duvar gibidirler.

Şehit aileleri Mescid-i Aksa'yı ve Filistin halkının onurunu, topraklarını ve kutsal mekânlarını savunmak için büyük fedakârlıklar yaptı.’

Filistinli siyasi gruplar ayrıca, kutsal mekânları savunmak ve işgal, yerleşke inşası ve Yahudileştirmeyle ciddi şekilde mücadele etmek için Batı Şeria, Kudüs ve el Halil'deki işgalci rejimlerle mümkün olan her şekilde çatışmaya devam edilmesi çağrısında bulundu.

Bu gruplar aynı zamanda tüm bölgelerdeki Filistinli kitlelerin seferber olması çağrısında bulundu ve yerleşimcilerin olası saldırılarından korumak için Mescid-i Aksa'ya gece ve gündüz her saat gidip, Mescid-i Aksa'nın görevlilerinin ve muhafızlarının yanında durmalarını istedi. 

Aşırıcı Yahudi grupların, ırkçı İsrail rejimi ve bu rejimin terörist ordusunun desteğiyle Mescid-i Aksa'da Talmud ayinleri yapmaya çalışacağı tahmin ediliyor.

Filistinli grupların bildirisinde ayrıca şu ifadeler yer aldı: ‘Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik yoğun saldırı Yahudilerin Pesah Bayramı'nın (Hamursuz Bayramı) kalan iki günü ile sınırlı kalmayıp, Ramazan'ın son on gününde ve Ramazan Bayramı'ndan sonraki günlerde de devam edecektir.’

Filistinli gruplar tam olarak hazırol pozisyonunda kalacaklarını belirterek, aşırı sağcı Siyonist terörist grupların geçen yıl Kudüs’ün Kılıcı Savaşındaki amaçlarından biri olan kışkırtıcı bayrak yürüyüşü düzenleme çağrıları konusunda uyardılar.

Ayrıca Arap ve İslam milletlerinden ve tüm kurum, birlik ve ulema derneklerinden, Mescid-i Aksa'yı, Filistin'i ve Filistin halkını koruma konusundaki rollerini yerine getirmeleri için Arap ve İslam dünyasındaki kitleleri seferber etmelerini istediler.

Bu bildiride ayrıca, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplara, Arapların Siyonist rejimle normalleşmesini suç saymaları ve bu süreci durdurmaları için uzlaşmacılara baskı yapmaları çağrısında bulunuldu.

 

Filistinli siyasi grupların açıklamasında, Filistin’in tüm şehirleri, köyleri ve kamplarında somutlaşan ulusal birlik hali takdir edildi ve şu ifadelerde bulunuldu: ‘Bu birlik, tüm halkımız için gurur ve iftihar kaynağıdır ve direnişin devamı ve milli birlik için ilham vericidir.

Birkaç gün önce Yahudilerin Pesah Bayramı(Hamursuz Bayramı) ile eş zamanlı olarak, Kudüs şehri ve Mescid-i Aksa’nın avluları, İsrailli yerleşimcilerin günlük saldırıları, namaz kılanların Mescid-i Aksa'nın avlularından çıkarılması ve İsrail polisinin onlara saldırması ve yerleşimcilerin bu mescitteki mevcudiyetini kolaylaştırmak için ibadet edenlerin mescitten çıkarılması gibi Siyonist rejim tarafından yapılan gergin eylemlere şahit oldu.



Yeni yorum ekle