Naftali Bennett'in Koltuğu Sallanıyor!

Pt, 18/04/2022 - 19:43

Siyonist işgalci İsrail'in mübarek Ramazan ayında, Müslümanların kutsal mekanı olan Mescid-i Aksa'ya baskın ve saldırılar düzenleyip, Filistinlileri katletmesine koalisyon ortaklarından tepki geldi. 

Welayet News  - "Birleşik Arap Listesi", Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar sebebiyle koalisyon hükümetindeki üyeliğini dondurdu.

BENNETT HÜKÜMETİ 8 MAYIS'TA DÜŞEBİLİR

Birleşik Arap Listesi Partisinin, desteğini geçici olarak askıya alma kararı, Siyonist İsrail'in son dönemde Mescid-i Aksa'daki saldırıları sebebiyle alındı. Mansur Abbas liderliğindeki partinin kararı henüz koalisyon hükümetini doğrudan etkilemiş değil. 8 Mayıs'a kadar tatilde olan hükümete, bu tarihin ardından Abbas'ın partisinin katılım sağlamaması halinde, koalisyon hükümeti Siyonist rejim meclisi Knesset'teki çoğunluğunu kaybedecek. Bu gerçekleşirse, muhalif partilerin koalisyonu yıkması ve Siyonist İsrail'in son 3 yılda beşinci kez seçime gitmesi ihtimali doğacak. Birleşik Arap İttifakı'nın koalisyon ittifakı içerisinde 4 vekili bulunuyor. 120 sandalyeli Knesset'te hükümet kurmak için 61 vekil gerekirken, Naftali Bennett'in başbakanlık yaptığı hükümet de 61 vekilin desteğine sahip.



Yeni yorum ekle