"Hizbullah'ın Silahlarını Hedef Alanlar Direnişin İşgalcilere Karşı Durmasını İstemiyor"

Pt, 18/04/2022 - 10:52

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, düşmanların direnişe karşı entrikalarına ve komplolarına değinerek, Hizbullah'ın silahlarını hedef alanların direnişin işgalcilere karşı durmasını ve Lübnan'ı korumasını istemediklerini belirtti.

Welayet NewsHizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Bazı taraflar, Lübnan'da kullanılıyor bahanesi ve iddiasıyla Hizbullah'ın silahlarına saldırıyorlar ama aslında onlar direnişi hedef alıyor ve direnişin işgalcilere karşı durmasını ve Lübnan'a yönelik saldırılarla mücadele etmesini istemiyorlar.

Bu taraflar, direnişe karşı olduklarını söylemeye cesaret edemiyorlar ve "Lübnan'da Hizbullah'ın silahları kullanılıyor ve biz Hizbullah'ın silahlarına karşıyız" iddiasında bulunuyorlar.

Direnişin düşmanları, düşmanların tahrif, hakaret ve yalan kampanyalarına rağmen, ulusun gün geçtikçe güçlenen direniş ekseni etrafında toplanmasından çok korktular.

ABD ve Batılı ülkelerin kuşatma ve yaptırımlarına ve insanları kandırmaları ve yalan söylemeleri için kölelerine, paralı askerlerine ve medyaya ödedikleri onca paraya rağmen direniş daha da güçlendi.

Yurt dışında direnişi aşağılayarak kendi sevgilerini artırmaya çalışan taraflar yanılsama içindedir. Çünkü sevgi, ülkenin amaç ve çıkarları doğrultusunda hareket edenlerdir.

Defalarca Hizbullah'a karşı yüksek sesle bağıran, asılsız slogan ve iftira atanların hepsi boşuna çabalıyor. Direniş, çabalarını ve ilerlemesini sürdürecektir. Düşmanların Hizbullah'a yönelik çeşitli suçlamaları bizi çalışmaktan alıkoymuyor ve son ana kadar tüm imkanlarımızla kazanmak ve Lübnan'ı korumak için çalışacağız.

Hizmet, direniş, imar ve koruma da dahil olmak üzere Hizbullah'ın Lübnan'da çeşitli alanlardaki deneyimi parlak bir ünvana sahiptir. Öyle ki, kimse bizi yolsuzlukla, hazineden çalmakla ya da kötü işlere bulaşmakla suçlayamaz.'

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı koalisyon kriterleriyle ilgili olarak şunları söyledi: 'Müttefiklerimiz teslimiyeti kabul etmeyen ve direnişe inananlardır ve biz Hizbullah'ın "Destekliyoruz ve inşa ediyoruz" sloganıyla ilerliyoruz.

Hizbullah, seçimlerin zamanında yapılmasında ısrar etmeye devam ediyor. Çünkü ülkenin iç durumu daha fazla kargaşaya daha fazla tahammül edemez ve bu seçim reform için yeni ufuklar yaratabilir.'



Yeni yorum ekle