İran: Mescid-i Aksa'da yaşananlar Siyonistlerin acizliği ve Filistin halkının direnişini kanıtladı

Ct, 16/04/2022 - 10:06

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin ve Direniş şehitlerini rahmetle anarak Mescid-i Aksa'nın terörist rejim İsrail tarafından saldırıya uğramasını şiddetle kınadı.

Welayet News  - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefonda görüşen Emir Abdullahiyan, ''Mescid-i Aksa'da yaşananlar Siyonistlerin acizliği ve Filistin halkının direnişini kanıtladı'' ifadesini kullandı.

Katil İsrail rejiminin Seyfül-Kudüs operasyonunu gerçekleştiren Filistin halkı ile direnişine karşı koyabilmekten aciz olduğunu kaydeden Emir Abdullahiyan, ''Bugün Direniş en iyi durumda oysa terörist Siyonist rejim en zayıf günlerini yaşıyor'' değerlendirmesini yaptı.

İran İslam Cumhuriyeti'nin Kudüs'ün başkentliğinde tarihi Filistin topraklarında bağımsız Filistin devletinin kurulmasını desteklediğini dile getiren Emir Abdullahiyan, İslam ülkelerindeki meslektaşlarıyla Kudüs'ü işgal eden rejimin gaspçı eylemlerinin kınanması ve durdurulması için diplomatik temaslarını sürdüreceğini vurguladı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de  bu telefon görüşmesinde, İran halkı, İslam inkılabı rehberi ve İran Cumhurbaşkanına selamlarını ilettikten sonra Siyonist rejimin saldırganlığını kınamak ve durdurmak için İslam ülkeleri, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi düzeyinde diplomatik istişarelerin genişletilmesi çağrısında bulundu ve şöyle dedi: ''Siyonist rejimin gerilimi ve saldırganlığının artması nedeniyle kutsal Ramazan ayının başlangıcından bu yana onlarca Filistinli şehit oldu ve yüzlercesi yaralandı.''



Yeni yorum ekle