İran'dan İşgalci Siyonist Rejimin Terör Eylemleri Hakkında Uyarı

Cu, 15/04/2022 - 16:55

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, mübarek Ramazan ayında Filistin'in kutsal mekanlarına baskın düzenleyen ve Mescid-i Aksa'da ibadet eden oruçlu Filistinli Müslümanlara yönelik şiddet uygulayan Siyonist Rejim'e tepki gösterdi.

Welayet News  - Hatipzade, işgal rejiminin gösterdiği şiddeti kınayarak, Kudüs ve işgal altındaki Filistin'de işgalcilerin barbarca davranışları ve terör eylemlerinin devamı konusunda uyarıda bulundu.

Mescid-i Aksa'da Filistinlilerin darp edildiğine işaret eden Hatipzade, "Siyonistlerin masum Filistin halkına karşı işledikleri suçlar, işgalci rejimin git gide artan zayıflığını göstermektedir. Onlar güçsüz olduğu gerçeği gizlemek için savunmasız cemaatin önünde sahte gücünü gösteriyor." dedi.

Rejimin eylemlerini "cinayet" olarak nitelendiren Hatipzade, bu cinayetlerin uluslararası hukukun ve insan haklarının açık bir ihlali olduğunu söyledi.

Hatipzade sözlerini şöyle sürdürdü: "İşlenen cinayetler, bazı İslam ülkeleri liderlerinin sahte Siyonist Rejim'le ilişkileri normalleştirmeye yönelik ihanetlerinin, doğası gereği kan döküp gerilim yaratan rejimin davranışlarının normalleşmesine yol açmadığını göstermektedir ve tam tersine bazı İslam ve Arap ülkeleri liderlerinin Filistin davasını göz ardı ettiğinden dolayı rejimim Filistinlilere karşı uyguladığı barbarca eylemler arttı. Bu yüzden apartheid ve ırkçı rejimin orantısız şiddetine tanık oluyoruz."

Sözcü Hatipzade, uluslararası toplum ve uluslararası kuruluşları Filistin halkına destek olmaya ve Filistin'de Siyonist Rejim'in sürdürdüğü cinayetleri engellemeye çağırdı ve Müslüman halklarından Filistin'i desteklemek için harekete geçmesini istedi.

Açıklamasının sonunda Kudüs ve Filistin'de Siyonist Rejim'in eylemlerinin sonuçlarından işgal rejimi ile bölgesel ve uluslararası destekçilerini sorumlu tutan İranlı yetkili, İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) ve Müslüman ülkelerden Mescid-i Aksa'ya destek için acil bir şekilde duruma müdahale etmesini talep etti.

Ne Olmuştu?

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın avlusunda toplanan gençlerin sabah namazından sonra taş atması üzerine olaylar çıkmıştı.

Aksa'nın avlusuna baskın düzenleyen Siyonist İsrail polisi, kauçuk kaplı mermi ve ses bombası kullanarak gençlere müdahale ederken Harem-i Şerif‘te bulunan tüm cemaati de zor kullanarak dışarı çıkarmıştı.

Daha sonra geri çekilen ve cemaatin içeri girmesine izin veren Siyonist polisi, gençlerin yeniden taş atmaya başlaması üzerine tekrar avluya girmişti.

Cemaati darp ederek dışarı çıkardıktan sonra gençlerin bulunduğu Kıble Mescidi'ne yönelen Siyonist polisi zor kullanarak mescidin içine girmişti.

Siyonist güçleri, Harem-i Şerif'te çıkan olaylarda yüzlerce kişiyi gözaltına almış, en az 152 kişi yaralanmıştı.



Yeni yorum ekle