BAE: İran ile En İyi İlişkileri Kurmaya Çalışıyoruz

Cu, 15/04/2022 - 09:59

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı, ülkesinin İran ile en iyi ilişkileri elde etmek için çalıştığını vurguladı.

Welayet News  - Bu üst düzey BAE yetkilisi, ülkesinin bölgede istikrar ve refahı sağlamak için Türkiye ve İran ile iyi ilişkiler peşinde olması gerektiğini söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karakaş 14 Nisan Perşembe günü şu ifadelerde bulundu: ‘Uluslararası siyasi gerçekler, olumlu sonuçlara ulaşmanın ve olumsuz etkileri azaltmanın en iyi yolunun birlikte hareket etmek olduğunu gösteriyor. Bölgemizde çeşitli nedenlerle birçok engelle karşılaşmış olmasına rağmen, ortak hareket gereklidir.

Bölgedeki mevcut değişiklikler göz önüne alındığında, bize karşı farklı politika ve görüşleri olan ülkelerle sorunlarımızı ortak bir anlayışa ulaşmaya çalışarak ve ihtilaflarımızı bir kenara bırakarak barışçıl bir şekilde çözmemiz gerekiyor.’

Enver Karakaş, ülkesinin İran ile ilişkilerine de değinerek şunları söyledi: ‘Örneğin İran bizim komşumuzdur ve bu ülkeyle en iyi ilişkileri kurmaya çalışıyoruz. Türkiye, refaha ulaşma çabalarımızda ortağımızdır ve ayrıca İbrahim Anlaşması'ndaki perspektifleri de destekliyoruz.’

Karakaş konuşmasının devamında, BAE’nin güvenliğinin bu ülkenin kırmızı çizgisi olduğunu belirterek, bu kırmızı çizginin aşılmasını kabul etmeyeceklerini söyledi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu kırmızı çizgi, insan kaynakları, savunma kaynakları, kamuoyu bilinci ve uluslararası koalisyonların oluşturulması olmak üzere mevcut tüm araçlarla korunmalıdır.’

Birleşik Arap Emirlikleri, 26 Mart 2015'ten bu yana, devrik Yemen Devlet Başkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi'ye iktidarı geri getirmek için, Yemen’e ağır hava, kara ve deniz saldırıları düzenleyerek bu yoksul Arap ülkesini hedef alan Suudi liderliğindeki koalisyonun üyelerinden biridir.

Bu saldırılar, Yemen'in altyapısının tahrip olmasına ve bu fakir Arap ülkesinde yoksulluğun, işsizliğin ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olmuştur. Saldırıların başlamasından bu yana on binlerce Yemenli sivil ölmüş ve yaralanmıştır. BM uzmanları Yemen'i dünyanın en büyük insani krizine sahne olan bir ülke olarak nitelendiriyorlar.

Tags: 


Yeni yorum ekle