"Tüm ABD Liderlerini Öldürsek Bile Süleymani'nin İntikamını Alamayız"

Çar, 13/04/2022 - 18:38

Üst düzey bir İran Devrim Muhafızları komutanı, tüm Amerikan liderlerin öldürülmesinin, ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'ye iki yıl önce düzenlediği suikastın intikamını almaya yeterli olmayacağını söyledi.

Welayet News  - ABD ve İran, General Kasım Süleymani'nin Bağdat Havaalanı'na gerçekleştirilen SİHA saldırısı sonucunda öldürülmesi ve Tahran'ın Irak'taki ABD üslerine saldırarak misilleme yapmasının ardından 2020'de çatışmanın eşiğine gelmişti.

Devrim Muhafızları kıdemli komutanı Muhammed Pakpur, İran devlet medyasına verdiği demeçte, "Şehit Süleymani o kadar büyük bir karakterdi ki, tüm Amerikan liderlerini öldürsek bile onun intikamını alamayız" dedi.
Pakpur, "Süleymani'nin yolunu takip ederek başka yöntemlerle onun intikamını almalıyız" diye ekledi.

Pakpur'un bu açıklamaları, ABD Genelkurmay Başkanı General Mark Milley'in İran Devrim Muhafızları'nın yabancı terör örgütleri listesinden çıkarılmasını desteklemediğini söylemesinden günler sonra geldi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın uluslararası yaptırımların kaldırılması karşılığında nükleer programının kısıtlanmasını kabul ettiği anlaşmadan geri çekilmişti. İran ise sınır ötesi saldırılar gerçekleştirerek bu adıma karşılık verdi.



Yeni yorum ekle